Актуелности

Одржана показна вежба евакуације ученика

Објављено у Актуелности.

altНа иницијативу општинског Штаба за ванредне ситуације данас је у Основној школи "Живомир Савковић" у Ковачевцу одржана показна вежба евакуације ученика.

Вежбу су заједнички организовали припадници Ватрогасне станице, Полицијске станице и службе Хитне помоћи младеновачког Дома здравља. Према сценарију вежбе, ђаци су у реду и у пратњи учитеља, на више излаза напустили објекат школе и окупили се на игралишту. Затим су према процедури у таквим случајевима интервенисале екипе Ватрогасне станице и Хитне помоћи.

Заменик председника општине и заменик команданта Штаба за ванредне ситуације општине Младеновац, Мирјана Ђорђевић, рекла је да су ученици брзо и у реду изашли из објекта уз пролазно време од четири и по минута.

- Показна вежба се односила на случај пожара у школи и све је урађено по прописима и стандардима. Сви смо задовољни и ово би требало и остале школе да ураде јер оно што је главно и основно је да ђаци у својим школама буду безбедни.

Директорка Основне школе "Живомир Савковић", Милијана Крстић, рекла је да је један од циљева вежбе да се наставници и особље оспособе за овакве ситуације.

- Ми се трудимо и спроводимо све мере безбедности што се тиче ученика и запослених. Сарађујемо са свим релевантним институцијама јер нам је свима циљ да се повећа степен безбедности ученика. Ово је нама друга вежба у овој години тако да смо сада доста уигранији и знам да смо испунили све из протокола о евакуацији што се тиче Закона о заштити од пожара.

altalt