Актуелности

Асфалтирање у Америћу

Објављено у Актуелности.

altГрадска општина Младеновац финансира асфалтирање улице Гај у Америћу у дужини од 1.200 метара.

Како је рекао Бојан Станојевић, члан Већа ГО Младеновац, улица се асфалтира у оквиру програма санације и изградње некатегорисаних путева на територији ГО Младеновац.

- Инвеститор је градска општина Младеновац, а извођач радова "Београд пут". Као што смо и најавили наставили смо и данас са лепим временом да обављамо санацију путева где постоје ударне рупе, пресвлачење асфалтом тамо где је потребно мало више санације, а уједно и друге фирме раде на изградњи некатегорисаних путева као што је то овде у Америћу - рекао је Станојевић.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, најавио је да ће се после улице Гај у Америћу асфалтирати Дурмиторска улица у Великој Иванчи као и остале улице по утврђеном програму. Он је најавио и асфалтирање тротоара у МЗ "Велике Границе".

- Спремамо још један програм од 100 милиона динара, средства су опредељена у буџету градске општине Младеновац, и надам се да ћемо тај програм успети да реализујуемо од априла или маја месеца, а планирамо да асфалтирамо око 30 километара у Младеновцу. Мислим да је то доста и да ће грађани са одушевљењем прихватити, најавили смо један инвестициони бум у самој инфраструктури и захваљујући лепим временсикм условима настављамо са радовима по договору са нашим грађанима - рекао је Глишић.

Мештанин Амерића Првослав Стевановић захвалио се на урађеном путу у овом делу села.

- Чекали смо дуго година на пут и захвални смо свима који су допринели да добијемо пут. Ми смо овде све староседеоци који овде живе двеста година и ово нама много значи. Овде живи доста ученика и студената и желимо да овако урадите сва младеновачка села.

altalt