Актуелности

Изложба славских колача у Влашкој

Објављено у Актуелности.

altУдружење "Од предака за будућност" организује 10. марта трећу Изложбу славских колача у Дому културе у Влашкој са почетком од 12,00 сати. Ученици ОШ "Бора Лазић" из Влашке и КУД-а "Шумадија" наступиће у културно уметничком делу програма.

Манифестацију и пратећи програм су најавили Зоран Јоцић, члан Већа задужен за културу, Весна Вујић из Удружења "Од предака за будућност" и директорка ОШ "Бора Лазић", Виолета Нинковић.

Вујићева је позвала све учеснике који желе да изложе славске колаче и подсетила на значај славе као једног од ретких празника током којег је цела породица на окупу. Она је најавила госте из других села градова као и ђаке из Републике Српске који ће у Влашкој боравити три дана. Више о посети ђака из ОШ "Пале" из Републике Српске говорила је директорка ОШ "Бора Лазић", Виолета Нинковић. Ова школа ће угостити тридесетак ученика из ОШ "Пале", а све би требало да буде зачетак некадашње традиције братимљења школа која је била актуелна у бившој Југославији. Она је нагласила да је циљ посете тридесетак ученика који ће бити смештени у домовима другара из Влашке, дружење, упознавање али и размена искустава и педагошке методологије.

Зоран Јоцић, члан Већа задужен за културу, позвао је све који желе у недељу да изложе славске колаче да дођу у 11,00 сати у Дом културе у Влашкој и додао да ће ову манифестацију обогатити и локални излагачи ракија и вина.