Актуелности

Koмунална полиција на улицама

Објављено у Актуелности.

Koмунална полиција на улицамаДанас почиње са радом Оперативни центар Комуналне полиције, преко којег ће грађани моћи преко телефона 011/2453-158, 2453-159 и 2432-482 да пријаве комуналне прекршаје. Телефонске линије биће отворене за суграђане 24 сата дневно, а начелница Комуналне полиције Горјана Обреновић изјавила је приликом уручивања 104 службене легитимације београдским комуналним полицајцима, да рад Комуналне полиције на територији целог града званично почиње у понедељак, 15. новембра.

– Сваки комунални полицајац ће имати свој рејон, а подела је направљена према општинама. Смене ће прве две недеље бити од 8 сати до 22 часа, а за две недеље почиње и ноћни рад. За почетак ће се припадници Комуналне полиције упознавати с грађанима, територијама, са председницима скупштина станара, а највећу пажњуби требало да обрате на школе и предшколске установе. Прва блага примена овлашћења биће пред Нову годину – истакла је она.

Према њеним речима, први састанак Комуналне полиције и свих инспекција градских општина биће одржан следеће недеље, када ће бити прецизирани основни проблеми у граду и на тај начин направљени приоритети деловања.