Актуелности

Пружатовац најбољи у пролећном чишћењу општине

Објављено у Актуелности.


На иницијативу члана Општинског већа, Драгана Марковића, 1. априла покренута је акција "Очистимо Младеновац" која је трајала до 30. априла. Циљна акција обухватила је волонтерско чишћење путног појаса у ширини од 5 метара са обе стране младеновачких саобраћајница, а поред општине која је обезбедила гориво, вреће и рукавице, носиоци акције биле су месне заједнице. Према резултатима које нам је данас саопштио Драган Марковић, као најагилнији и највреднији у чишћењу своје средине показали су се мештани Пружатовца.

Иначе, током априла мештани наших села напунили су 995 врећа са смећем које је превезено на градску депонију. Са друге стране, ЈКП "Младеновац" које је пратило читаву акцију утоварило је 422 кубика смећа (422 пуна градска контејнера) са дивљих депонија на територији наше општине. С обзиром на постигнути успех, акција "Очистимо Младеновац" требало би да постане традиционална у нади да ће се догодине постићи још бољи резултати.

Покретача ове акције Драгана Марковића, питали смо да оцени овогодишњу акцију.

– Делимично сам задовољан акцијом. Пре свега, задовољан сам јер је акција уопште покренута и то по први пут и зато што су постигнути добри резултати. Са друге стране нисам задовољан јер нису све месне заједнице учествовале и што је акција показала да има још увек много више смећа него што смо извезли. Било како било, кренули смо добрим путем и очекујем да ће ова акција постати традиционална сваког априла – рекао је Марковић.