Актуелности

"Дијалог" - гост Александар Јовановић, шеф "Паркинг службе"

Објављено у Актуелности.


Гостујући у прошлонедељној емисији "Дијалог" ТВ Младеновац, Александар Јовановић, шеф "Паркинг Службе - ЈП ДИП Младеновац", оценио је да су суграђани задовољни одређивањем места за паркирање, али незадовољни чињеницом да ту услугу морају да плаћају.

Јовановић је рекао да зонски систем паркирања у Младеновцу функционише од од 1. октобра 2007. године те да теренутно у првој зони има 554 паркинг места, са 28 места за особе са инвалидитетом, док у другој зони има 201 место са 8 места за особе са инвалидитетом, те да ове године више неће бити поскупљења паркинг услуга.

– Нови Закон о саобраћају донеће промене у области паркирања обзиром да је време од заустављања возила на паркинг месту до почетка наплате скраћено са 15 на три минута. До сада је било могуће да се неко пракира на раскрсници и да саобраћајна полиција чека 15 минута да би уклонила возило – рекао је Јовановић и додао да проширење зона не би не би додатно допринело смањењу гужве у центру града обзиром да и сада има непопуњених места у другој зони.

Он је као посебан проблем истако чињеницу да контролори ове службе трпе нападе и увреде од стране грађана који не желе да плате паркирање.

– Слали смо и пријаве полицији и добили неке одговоре који нас нису у потпуности задовољили. Имали смо случај да је контролор физички нападнут у недељу, ван радног времена, због санкционисања прекршаја које је одрађено у петак. Нажалост, човек је морао да поднесе приватну тужбу јер контролори нису третирани као службена лица – рекао је Јовановић и додао да је број контролора недовољан али да је одређен бројем паркинг места.