Актуелности

Младеновчани хумани и током ванредног стања

Објављено у Актуелности.

alt

Јучерашњој акцији добровољног давања крви у Младеновцу, коју су организовали Црвени крст Младеновца и Институт за трансфузију крви Србије, одазвало се 49 грађана од којих 48 дало крв, док је једна особа одбијена из здравствених разлога.

Током акције предузете су све мере заштите у складу са препорукама заједничке стручне комисије за трансфузиологију и Црвеног крста Србије.
Завод за биоциде и медицинску екологију обавио је дезинфиковање простора Фоајеа Центра за културу и туризам дан пре, као и одмах по завршетку акције давања крви.

"Изражавам захвалност команданту Штаба, Штабу за ванредне ситуације општине Младеновац и Центру за културу и туризам Младеновца за висок степен разумевања и пружену подршку у реализацији акције. Посебну захвалност заслужују грађани Младеновца који су поново исказали висок степен свести и солидарности у специфичним условима ванредног стања због пандемије COVID-19", рекла је секретар Црвеног крста Младеновац, Весела Јевтић.

Према информацијама Црвеног крста Србије, 22. априла у Србији је рализовано 11 акција давања крви, од којих акција у Младеновцу једна од две најуспешније, односно са највећим бројем прикупљених јединица драгоцене течности.

altalt