Актуелности

"Халобеба" наставља да ради

Објављено у Актуелности.


Град ће издвојити 999.300 динара за активности Дежурног центра "Халобеба" од 15. октобра до 31. децембра. Новац ће бити уплаћен Градском заводу за јавно здравље, у оквиру кога ради телефонско саветовалиште чија је основна сврха пружање помоћи трудницама и родитељима. Центар "Халобеба" је почео са радом 3. децембра 2001. на иницијативу Уницефа, који је све до 2004. године и финансирао његов рад. Тада је бригу о овом телефонском сервису преузео град.

– Град подржава рад "Халобебе" јер је од великог значаја за све младе мајке, породиље и труднице зато што могу да добију савет 24 сата дневно. Програм ће вероватно бити пребачен у неку од гинеколошких клиника, тако да ће кориснице, поред савета компетентне медицинске сестре, моћи да добију одговоре на своја питања и од неонатолога, гинеколога и акушера. Тако ће ова телефонска услуга постати још комплетнија – рекла је за Беоинфо др Драгана Јовановић, градска секретарка за здравство.

У саветовалишту дежурају искусне патронажне и педијатријске медицинске сестре и лекари, који овај посао обављају ван свог редовног радног времена. Необавештени или забринути родитељи информације могу добити и путем сајта www.halobeba.rs , који је већ посетио велики број корисника.