Актуелности

Помоћ Дому здравља

Објављено у Актуелности.


Општинско веће је на данашњој ванредној седници усвојило молбу младеновачког Дома здравља којом се апелује на новчану помоћ за куповину компјутерског сервера и касета за мамограф, дијагностичког апарата за рано откривање карцинома дојке. Осим ове, Веће је једногласно усвојило и остале четири тачке дневног реда.

Образлажући потребу да се у овом случају помогне Дому здравља, др Зоран Милетић , члан Општинског већа, упознао је присутне са последицама евентуалног неусвајања ове тачке.

− Централни компјутер у којем се чувају сви подаци већ је на издисају, а Дом здравља се у више наврата слао молбе градском Секретаријату за здравство за набавку сервера. До сада одговора нема и био би велики проблем уколико би тај сервер престао да ради јер постоји могућност да се сви подаци обришу. Што се тиче касета за мамограф постоји само један сет тих касета и како би се убрзао рад и што више прегледа обавило потребно је да изађемо у сусрет Дому здравља и обезбедимо средства за куповину ових касета − наглсио је Милетић након чега је предлог Закључка једногласно усвојен.

На предлог Бранислава Јовановића , председавајућег Већа, о три наредне тачке којима се одбијају жалбе Маљоки Расима, "Футуре плус" и Станковић Ратомира против решења Одељења за комуналне, грађевинске и урбанистичке послове, као неосноване, гласало се спојено. Једногласном одлуком Већа све три жалбе су одбијене.

Пета и последња тачка данашње расправе односила се на Предлог Решења о одобрењу коришћење средстава са позиције 16. Резервисана средства Програма уређења грађевинског земљишта Кошаркашком клубу "Младеновац" у износу од 250.000,00 динара, на име реконструкције постојећих конструкција кошева у Спротском центру.

У образложењу захтева К.К "Младеновац" наводи се да је потребна финасијска помоћ како би се исплатили радови на обнови конструкције кошева у Спортском центру јер ни ово јавно предузеће, а ни Кошаркашки клуб немају средства за плаћање тих радова. Иначе, посао је обављен о трошку К.К "Младеновац", а обавеза је клуба да се плаћање изврши у најкраћем могућем року. Након краће расправе, тачка је једногласно усвојена.

− Хтела бих да подсетим на финасијску ситуацију у "ДИП" - у и да стварно није примерено да доносимо нове одлуке Општинског већа јер нам стоје низ одлука које нисмо до сада испунили. Плашим се да нећемо моћи ни ово да испунимо − рекла је Снежана Трипковић , директорка ЈП "ДИП - Младеновац", на шта је Бранислав Јовановић , одговорио :

− Прихватам вашу критику госпођо Трипковић, али сматрам да живот мора да иде даље и да морамо да изнађемо могућности да решимо и тај мали проблем који се зове новац, да га створимо у довољној количини како би господин који држи камеру и тренутно ме снима примио плату, као и радници Спортског центра што је обавеза свих нас.