Актуелности

Пријем за младеновачке златне каратисте

Објављено у Актуелности.

Пријем за младеновачке златне каратистеДејан Чокић, заменик председника општине Младеновац и Иван Јанковић, члан Општинског већа за спорт угостили су данас младеновачке "златне" каратисте, Николу Јовановића и Андриану Вићовац , који су у дресу репрезентације Србије освојили златне медаље на недавно одржаном Светском шампионату за кадете и јуниоре у мароканском граду Рабату. Чокић је у име Градске општине Младеновац младим такмичарима уручио Грб општине Младеновац и новчане награде од по 50.000 динара.

Данашњем пријему код заменика председника општине присуствовали су и тренери младеновачких клубова у којима тренирају ова два изузетна млада такмичара, (Јовановић), К.К "Младеновац" и (Вићовац), К.К "Протос".

− Задовољство ми је што имам ту част да вам честитам на овом историјском успеху како за вас тако и за нашу општину. У занак пажње и захвалности за све што сте учинили желим да вам уручим Грб општине Младнеовац, а Општинско веће је донело одлуку да вас наградимо са по 50.000 динара. Наравно, поклони су скромни са обзиром на ваш резултат али на жалост нисмо билу у прилици више да вам пружимо. Надам се да ћемо поучени овим искуством у наредном буџету издвојити део новца за овакве изузетне прилике − рекао је Чокић .

Драгослав Стојковић , председник Спортског савеза Младеновца, рекао је да су каратисти постали перјаница младеновачког спорта као и да је сада тренутак да се локална самоуправа озбиљније позабави овим гранским спортом.

− Надам се да је општине препознала квалитет и значај оваквих резултата и лепо је што сте на овакав начин организовали пријем, а сећам се `95 године када је првакиња светског купа била Слађана Митић као награду смо добили од наших предузећа један ћуп и неку хаљиницу. Тако да ако иза ових младића и девојака не станемо озбиљније ови бисери ће једноставно нестати. Београд није више центара многих спортова, а поготово каратеа јер видимо да су наша два клуба "Младеновац" и "Протос" постигли изузетне међународне и домаће резултате − нагласио је Стојковић и захвалио се општини која је клубовима обезбедила услове за тренирање.

Никола Протић , први тренер К.К "Протос", каже да је изузетно задовољан успехом младе Андриане Вићовац.

− Да је Младеновац постао центар каратеа требало би да покаже и Никола Јовановић којег очекује Светско првенство у Србији у новембру следеће године. Од четири медаље на Светском првенству у Мароку, две златне су из Младеновца, једна из Београда и једна из Војводине − каже Протић и додаје да је са преко 500 момака и девојака који се баве каратеом овај спорт постао најмасовнији у Младеновцу.

Иван Јанковић , члан Општинског већа за спорт, нагласио је да је исправан однос и рад Спортског савеза Младеновца био кључан за стварање праве спортске атмосфере.

− Ми ћемо сигурно следећим буџетом предвидети средства за саме награде, али и за пробој наших младих талената и постизање врхунских резлутата. Наша општине издваја бесплатне термине у Спортском центру и са том праксом ћемо наставити и следеће године како би клубови могли несметано да се баве спортом. Спортски савез би требало непосредно да се укључи у едукацију клубова у вези спортских пројеката преко којих ће се у 2010. години финасирати спортски клубови како би у том поступку имали што више клубова.