Актуелности

Одржана манифестација "Од предака за будућност"

Објављено у Актуелности.

Поздрављајући присутне, председник Градске општине Младеновац Владан Глишић се захвалио домаћинима на лепом дочеку и труду који су уложили у организацију манифестације.

"Ове године приредба "Од предака за будућност" у селу Влашка одржава се у оквиру традиционалне манифестације "Дани европске баштине", и њен циљ је да још више ојача културну и туристичку понуду нашег краја.

Наша општина се оријентисала на развој пољопривреде и туризма, као привредних грана. Водимо рачуна да се у сваком нашем селу, поред улагања у комуналну и путну инфраструктуру, улаже и у њихове културне и туристичке потенцијале, ради њиховог целокупног развоја.

Овим пројектом неговања културног наслеђа желимо да помогнемо оним женама које се баве примарном пољопривредном производњом да своје производе прераде у кућним условима и да их кроз одговорајућу промоцију изнесу на тржиште. Зато општина Младеновац организује едукације како би се жене, које се определе за ову врсту делатности, подстакле да изађу на тржиште и пласирале своје производе.

Сматрам да, одржавањем оваквих манифестација, успевамо да пробудимо дух народног стваралаштва и радиности и да неговањем културног наслеђа у ери нових технологија и изазова савременог живота подстичемо друштвене заједнице и удружења, која окупљају заљубљенике у традицију једног народа, да буду њени верни чувари.

Још једном хвала чланицама Удружења "Од предака за будућност" на доброј организацији приредбе и представљању културног наслеђа нашег краја"€, рекао је Глишић.

Удружење "Од предака за будућност"€œ приредило је разноврстан програм који су чинили Сабор фрулаша, Сморта дечјег фолклора, Изложба предмета домаће радиности, Изложба слика насталих током ликовне колоније и Дегустација традиционалних српских јела.

Odpredaka14
Odpredaka7
Odpredaka8