Актуелности

Представници општине Младеновац на крсној слави Карађорђевића

Објављено у Актуелности.

Представници општине Младеновац на крсној слави КарађорђевићаЊихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II, Принцеза Катарина, Принц Филип, Принц Владимир, Принцеза Бригита, Принцеза Лавинија са супругом г-дином Остином Причардом и синовима Луком и Андрејем, и Сер Дезмонд Де Силва прославили су јуче Крсну Славу Краљевске породице Светог Андреја Првозваног у Краљевском Двору у Београду. Традиционалном пријему за представнике државних, културних и других институција, присуствовали су и представници Градске општине Младеновац, Дејан Чокић ,заменик председника општине и Драгана Лукач-Зечевић ,члан Општинског већа.

На свечаном славском ручку који је приређен након церемоније, Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар II обратио се уваженим званицама и пријатељима.

− Као што је Свети Андреј првозвани издржао многе невоље, али остаo сигуран у својој вери, тако и ја вас све позивам да останемо сигурни у вери и напорима за добробит народа и наше земље. Захваљујем Господу на свим даровима, на здрављу, на пријатељима и сарадницима, на благослову који смо примили и коме се надамо. Хвала вам што сте данас овде са нама и желим вам да овај благи дан и све дане који долазе, проведете у миру и благостању.

Своје утиске са славског пријема у дому Карађорђевића пренела нам је Драгана Лукач-Зечевић .

− Славски пријем је био по строго утврђеном протоколу али све формалности око уласка у комплекс двора, па и у сам двор се одрађују ефикасно и уз максималну љубазност и коректност обезбеђења и људи из протокола. Тачно у 16 часова стигла је и породица Карађорђевић и почела да се поздравља са званицама и прима честитања. Након тога су гости били слободни да се послуже и да разгледају и фотографишу двор. Пријем је трајао до пола 6 када су гости поштујући сатницу почели полако да се разилазе. Све у свему, утисак са славског пријема је врло добар, превасходно због пријатног и спонтаног односа породице Карађорђевић према гостима − каже наша саговорница.