Актуелности

Наставља се добра сарадња општине и Националне службе за запошљавање

Објављено у Актуелности.

 

Председник Градске општине Младеновац Владан Глишић састао се са директором филијале за Град Београд Националне службе за запошљавање (НСЗ) Добросавом Марићем. Састанку су присуствовали и Дејан Ивковић, члан општинског Већа, Душан Игњатовић, заменик председника Скупштине Градске општине Младеновац, Весна Живковић – Костић, начелник Одељења за програм запошљавања и предузетништво филијале НСЗ за Град Београд и Жељко Селимовић, координатор испоставе НСЗ Младеновац.

На састанку је било речи о будућој сарадњи и плановима за наредну годину.

Како је оцењено, општина Младеновац и Национална служба за запошљавање, Филијала за град Београд, имају дугу и успешну сарадњу која се огледа у заједничкој организацији Сајма за запошљавање, Клуба за тражење посла, обуке „Пут до успешног предузетника“, али и кроз суфинансирање програма и мера активне политике запошљавања.

Већ шесту годину за редом Градска општина Младеновац издваја средства за спровођење јавних радова на којима се ангажују особе са инвалидитетом. Захваљујући средствима која су издвојили локална самоуправа и Национална служба за запошљавање ове године ангажовано је седам особа са инвалидитетом. Општина Младеновац издвојила је додатна три милиона динара за запошљавање још деветнаест суграђана који спадају у категорију теже запошљивих лица, у оквиру јавних радова.

У овој години је уз подршку НСЗ отворено 17 предузетничких радњи у Младеновцу, а 27 незапослених са евиденције се запослило уз финансијску подршку НСЗ послодавцима.

НСЗ Филијала за град Београд издвојила је ове године око 300 милиона динара за финансирање активних мера политике запошљавања. Повећани су појединачни износи за самозапошљавање који сада износе 250.000 динара по особи, односно 270.000 динара за инвалиде, а нова радна места ће подржати са 200.000, односно 240.000 динара са особе са инвалидитетом.

Nszsaradnja1
Nszsaradnja2
Nszsaradnja3
Nszsaradnja4