Актуелности

За безбеднији саобраћај - уређена зона основне школе "Момчило Живојиновић"

Објављено у Актуелности.

 

На иницијативу Комисије за безбедност саобраћаја Градске општине Младеновац Секретаријат за саобарћај Града Београда урадио је нови пројекат зоне Основне школе „Момчило Живојиновић“. Такође, реализована је и једна од првих иницијатива грађна пријављених путем електронског сервиса „Стоп критиковању, дај предлог“ која се односила на повећање безбедности саобраћаја у Косовској улици.

„Драго ми је да крај 2020. године обележавамо радовима који ће допринети безбедности деце у саобраћају. Пре десетак дана смо поставили мерач брзине у близини ОШ „Свети Сава“ у Село Младеновцу, а данас обилазимо радове на уређењу зоне основне школе „Момчило Живојиновић“. Зона школе је сада другачије дефинисана и у њу су уврштени путеви којима се деца крећу, не само у непосредној близини школе, већ у значајно ширем радијусу. Такође, велики број грађана нам је путем електронског сервиса „Стоп критиковању, дај предлог“ указао на проблем небезбедног саобраћаја у Косовској улици. У складу са тим, покренули смо иницијативу, а Секретаријат за саобраћај је препознао важност решавања овог проблема. Саобраћај у овој улици је сада регулисан на такав начин да је на прво место стављена безбедност пешака, нарочито ђака који овом улицом путују до школе. Поред ове, пројектом су обухваћене и улице Војводе Путника, Црквена и Краља Александра Обреновића које се налазе у зони наше највеће основне школе.

„Искористио бих прилику да још једном позовем грађане који уоче неки саобраћајни проблем да исти пријаве путем електронског сервиса „Стоп критиковању, дај предлог“ и на тај начин утичу на побољшање безбедности у саобраћају у нашој општини,“, рекао је Стефан Ивановић, члан Комисије за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац.

EЛЕКТРОНСКИ УПИТНИК: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeUeWVVEty.../viewform...

Lezecimomcilo1
Lezecimomcilo2
Lezecimomcilo3
Lezecimomcilo4
Lezecimomcilo5
Lezecimomcilo6
Lezecimomcilo7