Актуелности

Уручене светосавске награде најбољим ученицима

Објављено у Актуелности.

 

У свечаној сали "Др Елси Инглис" организована је свечаност на којој су додељене светосавске награде најуспешнијим ученицима младеновачких школа за остварене резултате на међународним и републичким такмичењима у претходној школској години.

Окупљени око имена и дела Светога Саве, у жељи да сачувамо континуитет у награђивању ученика који су својим радом у претходној години школи, породицама и читавом Младеновцу донели награде са престижних такмичења, и данас славимо знање, рад и најсветије вредности које је Свети Сава прокламовао.

У име градске општине Младеновац, школску славу ученицима и просветним радницима честитао је председник општине, Владан Глишић. Честитке је упутио и свим добитницима Светосавских награда на постигнутим успесима и резултатима.

"Пролазимо кроз тешко време, које од свих нас захтева велике жртве и одрицања. Те тешкоће осећају и наша деца и њихови наставници. Борећи се да сачувају здравље својих ученика, али и своје, просветни радници су успели да нађу снаге да наставе да уче и васпитавају своје ђаке у специфичним условима пандемије.

Иако је организовање онлајн наставе био велики изазов, како за наставнике, тако и за ученике и њихове родитеље, захваљујући напорима Владе Републике Србије и државних органа, функционисање овог начина наставе је спроведено на најбољи могући начин.

Сигурно је да су се деца најбрже прилагодила тим условима, јер она припадају новом времену, где знања и вештине стичу на потпуно другачији начин од својих родитеља. Зато, без обзира на тешкоће, они су нашли начин да и у другачијим условима покажу своје знање и таленат и остваре велике и запажене резултате.

У овом тешком времену, када су људска солидарност, хуманост и одговорност на великом испиту, као држава и друштво показујемо достојанство, подсећајући се вредности које је на овим просторима поставио наш Свети Сава. Он нас је научио шта значи љубити своје најближе, шта су људска част и достојанство, али пре свега, да је знање највећа човекова врлина. Имамо обавезу да то знање градимо и да, свакога дана улажемо све више у њега, да будемо бољи и способнији, али и да чувамо своје наслеђе и свој идентитет.

Упркос тешком времену, смогли смо снаге и могућности и урадили смо доста на уређењу школа и унапређењу услова рада ученика и наставника, а тако ћемо наставити и у наредном периоду.

Упорним радом и залагањем можемо да учинимо много како би напори просветитеља Светог Саве, Доситеја, Вука и свих који су градили наше школе били оправдани и сачувана визија Србије као земље знања, по чему ће је препознавати и ценити. Још једном вам честитам школску славу и желим вам много здравља и успеха у даљем школовању и раду", рекао је Глишић.

Општина Младеновац наградила је најуспешније ученике Монографијом "Археолошко наслеђе Младеновца од раног средњег века до раног модерног доба" ексклузивним делом у издању Градске општине Младеновац и паметним сатовима који су посебно обрадовали младе добитнике.

Награђени ученици:

Драгана Мијаиловић и Анђелка Митровић, ученице Техничке школе Младеновац, за освојено треће место на Републичком такмичењу "Достигнућа младих" у категорији "ТИТАН"

Нађа Бошњаковић, ученица Основне музичке школе "Стеван Христић", за прво место на републичком такмичењу у соло певању

Неда Живановић, ученица Основне музичке школе "Стеван Христић", за друго место на републичком такмичењу у соло певању

Милица Лазaревић, Никола Мишић, Данијел Јовановић, Петар Милановић, Лазар Толић, Михајло Јовановић и Исидора Илић, ученици Техничке школе Младеновац, за прво место на републичком такмичењу "Достигнућа младих" за примену информационих технологија у компанијама, прво место на Републичком такмичењу "Достигнућа младих" у категорији најбоља ученичка компанија и треће место на међународном такмичењу ученичких компанија

Софија Двоштански, ученица Основне музичке школе „Стеван Христић“, за друго место на Међународном такмичењу у категорији кларинет

Уз придржавање свих епидемиолошких мера, у присуству награђених ученика, представника школа, цркве и општине, у краћи културно-уметнички програм извели су ученици ОМШ “Стеван Христић” и ОШ “Коста Ђукић”.

Svetosavskenagrade1
Svetosavskenagrade10
Svetosavskenagrade11
Svetosavskenagrade12
Svetosavskenagrade13
Svetosavskenagrade14
Svetosavskenagrade15
Svetosavskenagrade2
Svetosavskenagrade3
Svetosavskenagrade5
Svetosavskenagrade7
Svetosavskenagrade8
Svetosavskenagrade9