Актуелности

Гимназијалци из Младеновца победници националног такмичења достигнућа младих ,,Ја титан"

Објављено у Актуелности.

Ученици младеновачке Гимназије, Ђорђе Петровић и Матеја Кузмић, који су чинили тим „Брзи гонзалес“, однели су убедљиву победу у финалу и освојили фантастично прво место nа овогодишњем такмичењу у симулацији „Титан 2021“.

На такмичењу је учествовало 90 средњошколаца подељених у 45 тимова из 14 средњих школа из 13 градова Србије.
 
Друго место припало је такође тиму Гимназије из Младеновца „М&А Цомпанy“, који су чинили Младен Димитријевић и Андрија Стојановић, док су ученици Гимназије из Лесковца из тима „Дим Ецономy“, Димитрије Свиленковић и Вељко Митровић, освојили треће место.
 
Међу осам тимова финалиста нашла су још два тима Гимназије Младеновац: Лазар Васиљев и Никола Јовановић, који су освојили четврто место, док су Филип Окетић и Вукан Радошевић заузели пето место.
 
Титан представља интерактивну компјутерску симулацију у којој се доносе критичне економске и менаџмент одлуке. Кроз симулирану конкурентску ситуацију на тржишту, тимови средњошколаца стављају се у улогу предузећа која доносе одређене пословне одлуке: одређују цене својих производа, ниво производње, буџете за маркетинг, истраживање и развој и одређују колико ће да инвестирају у проширење капацитета. Све одлуке се уносе у онлајн рачунарски програм који, полазећи од уграђених параметара, формулише извештаје о стању на тржишту и позицију сваког од ривалских тимова‐предузећа. Циљ ове симулације је да се у оквиру стратешке компјутерске игре остваре највећи могући профити, продаја и тржишно учешће, а да се сами ученици упознају са принципом функционисања једне компаније.
Bravo1
Bravo2
Bravo3
Bravo4
Bravo5
Bravo6