Актуелности

Сервис грађана "Стоп критиковању, дај предлог", за ефикасније решавање проблема

Објављено у Актуелности.

 

Представници Секретаријата за саобраћај и Комисије за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац обишли су још неколико локација које су грађани пријавили путем електронског сервиса „Стоп критиковању, дај предлог“. Овом приликом, између осталог, разговарали су са становницима и сагледали ситуацију у улицама Сретена Ломића, Михаила Миловановића, саобраћајници у оквиру Специјалне болнице за интерне болести, као и на неколико локација у Раборвцу и Јагњилу, како би се са аспекта саобраћајно - техничких параметара уверили у оправданост покренутих иницијатива и покренули решавање истих.

Како је речено, велики број иницијатива Младеновчана у вези са проблемима безбедности саобраћаја до сада је био оправдан а неке од њих су и решене захваљујући доброј координацији и сарадњи грађана и Комисије за безбедност саобраћаја са Секретаријатом за саобраћај и ЈП „Путеви Србије“.

Треунто је актуелно уређење зона две основне школе које се налазе на траси државних путева у Марковцу и Дубони, као и уређење деонице од брда Дебељак до улаза у Ковачевац. На све три локације биће успорен саобраћај и постављени мерачи брзине, док ће у поменутим зонама школа бити изграђена и заштитна ограда. Осим тога, ради се на измештању долазних перона Ластине аутобуске станице на локацију која ће бити значајно безбеднија. У току су и измене техничког регулисања саобраћаја да Државном путу 25.

Александар Булатовић, помоћник секретара за саобраћај Града Београда, похвалио је рад Комисије за саобраћај Градске општине Младеновац која, како је рекао, ради изванредан посао.

„Тај рад допринео је томе да три године уназад у Младеновцу имамо констатан пад броја повређених и погинулих у саобраћајним незгодама. Младеновац се издваја по тим параметрима у односу на преосталих 16 београдских општина и има најбоље резултате када је побољшање стања безбедности саобраћаја у питању, што је потврђено и у Извештају о стању безбедности саобраћаја на територији Града Београда за 2020. годину који је усвојен на последњој седници скупштине Града Београда“, истакао је Булатовић.

Прблеми из области безбедности саобраћаја на путевима у општини Младеновац могу се пријавити путем електронског сервиса „Стоп критиковању, дај предлог“ на линк: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeUeWVVEty.../viewform...

Servisdajpredlog1
Servisdajpredlog2
Servisdajpredlog3
Servisdajpredlog4
Servisdajpredlog5