Актуелности

Обележен Светски дан добровољних давалаца крви

Објављено у Актуелности.

 

Поводом 14. јуна, Светског дана добровољних давалаца крви, Црвени крст Младеновац организовао је традиционални пријем за добровољне даваоце и све који су помогли у афирмисању ове хумане делатности.

На свечаности су додељене плакете, захвалнице и признања вишеструким добровољним даваоцим крви, појединцима и установама који су допринели развоју културе давања крви и помогли афирмисању добровољног давалаштва крви у Младеновцу.

„Никада не бисмо могли сами све ово да изнесемо и зато је важан сваки волонтер и сваки сарадник који дају допринос нашим активностима. И у време пандемије прошле године, у специфичним условима, наши даваоци били су једиствени и показали су висок степен хуманости. Онда када је најтеже сви смо на истом задатку, спремни да помогнемо, а успеси које постижемо су резултат заједничког, тимског рада. У акцијама давања крви прошле године у просеку је било између 80 и 100 добровољних давалаца што је одличан резултат имајући у виду околности у којима смо се налазили. Током 2021. Године Црвени крст Младеновац организоваће укупно 12 акција добровољног давања крви на 17 пунктова широм општине“, рекла је Весела Јевтић, секретар Црвеног крста Младеновац.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, захвалио се добровољним даваоцима на хуманости коју годинама показују и честитао им Дан добровољних давалаца крви.

„Данашњи дан је прилика да се захвалимо свим хуманим Младеновчанима којих има заиста много, али и прилика да позовемо све наше суграђане да на овај начин дају свој допринос здрављу оних људи којима је крв неопходна. Живот је крв и крв је живот, а ми морамо подићи свест становништва о овом хуманом чину на виши ниво. Свако од нас мора бити свестан да неком од наших најближих или нама самима у неком тренутку може бити потребна крв и то би требала бити основна мисао при опредељењу за овај хумани чин. Честитам Црвеном крсту и добробољнима даваоцима крви овај свечани дан и желим свима много енергије и успеха у раду“, рекао је Глишић и обећао да ће Градска општина Младеновац наставити да подржава Црвени крст у свим активностима које реализује.

Dancrvenogkrsta1
Dancrvenogkrsta2
Dancrvenogkrsta3
Dancrvenogkrsta4
Dancrvenogkrsta5
Dancrvenogkrsta6
Dancrvenogkrsta7
Dancrvenogkrsta8
Dancrvenogkrsta9