Актуелности

Дан Деспота Стефана, дечији карневал, изложба, свечана академија и концерт

Датум: . Објављено у Актуелности.

 

Литургијом у манистиру Павловац и културно уметничким програмом у којем ће се представити изворна певачка група Црнућанке из Горњег Милановца, 1. августа у манастиру Павловац у Кораћици, биће обележен Дан Деспота Стефана.

У оквиру Културног лета и обележавања Дана општине Младеновац, истог дана од 17 сати, у градском парку, биће организован Дечији летњи карневал у оквиру којег ће се најмлађим Младеновчанима представити позоришне групе, мађионичари и аниматори. Пријављивање учесника је од 16 сати, а за најбоље костиме обезбеђени су поклони и награде.

Младеновчани ће 2. августа у 14 сати моћи да присуствују отварању изложбе "Археолошко наслеђе Младеновца од раног средњег века до раног модерног доба" у Музеју Младеновца.

Дан општине Младеновац, дан када је 1893. године указом Краља Александра Обреновића Младеновац проглашен за варошицу, биће обележен свечаном академијом и доделом јавних признања, 2. августа у сали биоскопа Центра за културу и туризам, са почетком у 18 сати.

Поводом Дана општине, 2. августа на платоу испред зграде општине, од 20 сати, биће организован музички концерт. Младеновчани ће моћи да уживају у наступу Петра Нисића и Игора Симића, а специјални гост биће Ивана Петерс.

Plakatidan1
Plakatidan2
Plakatidan3