Друштво

"Енмон" помогао Стојићима

Објављено у Друштво.

Компанија "Енмон" из Београда донирала је породици Стојић из Баташева комплетну керамику, санитарију и пратећу опрему за купатило.

Да подсетимо, наша суграђанка Маја Стојић из Баташева родила је јуна ове године тројке, Наташу, Мину и Луку. Младеновачке тројке и мајку Мају са радошћу су из породилишта дочекали отац Ненад и петогодишњи брат Никола. Шесточлана породица Стојић из Баташева живи тешко, у малој трошној кући без купатила у Баташеву. Отац Ненад повремено ради, мајка је на породиљском боловању, а како нам је Ненад Стојић рекао, осим оскудице, највећа брига му је што ће бебе зиму дочекати у кући без купатила.

После посете Стојићима, председник градске општине Младеновац, Дејан Чокић, обратио се за помоћ компанији "Енмон", како би се опремило купатило. У допису се, између осталог, наводи

" ... Недавно сам обишао шесточлану породицу Стојић из Младеновца. Маја Стојић, породила се 15. јуна и добила тројке. Породица поред три мале бебе има и петогодишњег сина Николу. Отац Ненад Стојић, повремено ради неке ситне послове код приватника, мајка је на породиљском боловању, а и она је на минималној плати... Конкретно, обраћам вам се за помоћ, по савести и личној иницијативи. Породица то није тражила. Кућа у којој живе је трошна, мала, око 50 квадрата. Ми смо их недавно прикључили на воду, а урадићемо им и канализацију. Највећи проблем је купатило. Немају купатило, они сада користе пољски WC, a са три бебе то би даље било нељудски. Ја ћу учинити све да им то купатило убрзо направимо, а вас молим да помогнете са плочицама, санитаријама, кадом и шта већ иде да се опреми једно мало купатило како би имали основне услове да бар те бебе буду у топлом купатилу током зиме. Верујте ми, најрадије вам се не бих обраћао да смо у стању да све сами завршимо. Надам се да ћемо заједнички моћи да овој деци помогнемо. Хвала вам."

Одговор компаније "Енмон" био је позитиван. Хуман гест који заслужује сваку похвалу. Пре неколико дана, Ненад Стојић је са људима из ЈП "ДИП - Младеновац", посетио салон керамике "Енмон" у Младеновцу. Одабрао је плочице, каду, лавабо, бојлер и остале санитарије за опремање купатила, а комби са комплетним материјалом стиже у Баташево.

Градска општина Младеновац користи прилику да се јавно захвали на помоћи и хуманом гесту руковдству предузећа ЕНМОН д.о.о. које се бави трговином, увозом и извозом керамичких плочица, гранитне керамике, санитарија, галантерије и пратеће опреме за купатила.