Друштво

Пола века од матуре

Датум: . Објављено у Друштво.

 

 

Јединствен јубилеј прослављен је данас у Техничкој школи. Бивши средњошколци из Техничке, рођени 1946. године, прославили су 50 година од матуре. 

Била је ово прилика да се бивши ђаци два одељења, друге генерација од оснивања Техничке школе, окупе и подсете на средњошколске дане. На време када су, како кажу, око школе биле само оранице и кукурузишта. Иако их је све мање у генерацији која је матурирала 1965. године, сваких пет година редовно се окупљају на прославама, долазе из околних градова, бивших југословенских република и иностранства.

Ове године, на јубиларној 50. годишњици матуре посебно драг гост им је био разредни старешина, професор српског језика Јеремија Давидовић.  

 Бивши ђаци Техничке школе угостили су на својој прослави Дејана Чокића, председника градске општине Младеновац. Он им је у име општине пожелео дуг век, добро здравље и да се за пет година окупе у истом броју.

– Пре свега, морам да вам се захвалим на позиву. За ове три године колико ми траје мандат нисам имао прилику да посетим генерацију која прославља педесет година матуре, тако да ми је као некоме ко је много млађи од вас изузетна част и привилегија што сам данас у овој учионици. Драго ми је што је на данашњем јубилеју присутан и ваш разредни старешина и верујем да то представља радост и за вас и за директорку школе, а свакако и за мене као председника општине Младеновац – рекао је Чокић.