Друштво

Деда Мразеви на моторима обрадовали малишане

Објављено у Друштво.

 

Преко тридесет младеновачких моторциклиста у оделима Деда Мразева однели су новогодишње поклоне малишанима из Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју у Младеновцу.

Бајкери и бајкерке обучени у Деда Мразеве окупили су се на платоу  испред Тржног центра "Младеновац", а затим се на моторима упутили ка Дневном боравку. Руку пуних поклона, ови хумани Деда Мразеви, поздрављали су се са малишанима, показивали им своје моторе и сликали се са њима.

Покретач ове акције је Горан Петровић-Тини и Ненад Петровић-Перкинс, којима се придружила и група ентузијаста из нашег града. Средства за куповину пакетића бајкери су сами прикупили, а донацијама су обезбеђене и друге потрепштине за дневно ангажовање.

– Бајкери су нам поклонили књиге и мини пећницу, а свако дете је добило новогодишњи пакетић. Деца, њих 37 одужили су се песмом и честиткама које су поклонили бајкерима. Скуп је одржан под називом "И ми смо део града" и надамо се да ће постати традиционалан – изјавила је Снежана Живанић, руководилац Дневног боравка.

Најстарији међу бајакерима, Драган Илић, рекао је да ово је ово прва оваква манифестација у Младеновцу и да мото под којим је одржана једнако важи и за бајкере, те да ће бајкери сличне акције у будућности одржавати много чешће.