logo

Аутомобилски спектакл у Младеновцу

Аутомобилски спектакл у МладеновцуГрадска општина Младеновац покровитељ је манифестације отвореног превенства Србије у дрифту - "Велика награда Младеновца". Дводневна парада и трка аутомбила одржаће се 18. и 19. јула у Младеновцу. Првог дана 18. јула, од 20 чЮ..

Аутомобилски спектакл у МладеновцуГрадска општина Младеновац покровитељ је манифестације отвореног превенства Србије у дрифту - "Велика награда Младеновца". Дводневна парада и трка аутомбила одржаће се 18. и 19. јула у Младеновцу. Првог дана 18. јула, од 20 часова на улицама Младеновца одржаће се ревијална вожња које креће испред општине до "25. маја", док ће се сутрадан 19. јула на Кванташкој пијаци код наплатне рампе Мали Пожаревац одржати званично такмичење које почиње у 15 часова. Организатор очекује долазак такмичара из Србије, Хрватске, Мађарске, БиХ ...

Петосатни програм ће употпунити DRIFТ такси, атрактивне го – го играчице уз музику DJ Marcheѕa, перформанси ATV – а и моторцикала и још много забавног програма. Улаз је бесплатан, а општина ће организовати аутобуски превоз до Кванташа.

Председник општине Младеновац, Бранислав Јовановић, позвао је посетиоце да посете ову међународну манифестацију која се одржава под покровитељством општине Младеновац. Он је изразио задовољство да оно што се некада одржавало само у Београду почне да се дешава и у Младеновцу, као и да су обезбеђене симболичне награде за победнике.

Члан Општинског већа за спорт и омладину, Иван Јанковић, рекао је да му представља задовољство што једна мала и скромна општина може да буде покровитељ оваквог такмичења.

– Првог дана манифестације, на изложби код Спортског центра грађани ће иамти прилику да погледају аутомобиле и да поразговарају са возачима. Ово је покушај да популаришемо аутомобилизам који је до сада био запостављен иако код нас има доста љубитеља овог спорта. Очекујемо велики број гледалаца. Ово је могућност за младе са вишком адреналина и велику жељу за оваквом вожњом то могу на сигурном месту да спроведу, а не да то пробају на путевима што се често завршава трагично. Ово им је прилика да пред публиком покажу своје умеће – рекао је Јанковић.

Александaр Јокић, председник "Auto Tuning" клуба из Београда, захвалио се општини Младеновац на разумевању и покровитељству овог великог догађаја за овај крај.

– Лепо је да се посвети пажња младим људима, а ово је једна нова врста ауто спорта са такмичарима из региона. Прошлогодишњи вице шампион у Крагујевцу, Stathis Papargiropulos највероватније ће доћи да допринесе овој манифестацији. Очекујемо око двадесетак професионалних возача и доста младих и нових који желе да се окушају у овом спорту. Улаз је бесплатан иако се улазница на овакве догађаје свуда у Европи плаћа до 20 евра. Реткост је да присуствујете ауто трци и да сво време имате прилику да видите шта се дешава и овде ће публика стварно уживати. Спремили смо и квалитетан садржај, акробације моторциклиста, квалитетну музику, лепе девојке, а ми ћемо учинити да све прође у најбољем реду и безбедности – каже Јокић.

Дрифт – подразумева заношење аутомобила током вожње, а говори о способности возача који на крајње атрактиван начин, бочним проклизавањем и заношењем задњег дела прелази стазу. У сржи доброг дрифта јесте моћ да се споји пет или шест повезаних "окрета" без икаквих сметњи или заустављања у току дрифта. Техника има доста: од технике са квачилом па до оне са ручном кочницом. Не само да је реч о несвакидашњој форми мотор спорта, него и о веома атрактивном призору за публику, комплетираном шкрипом гума, вриском мотора и облацима дима који остају за аутомобилом који сваку кривину пролази бочно. Дакле, празник како за очи тако и за уши, сваког правог љубитеља мото спорта. Организација "King of Europe", са седиштем у Лондону, одржава већ неколико година међународне дрифт трке у Финској, Француској, Белгији, Пољској, Чешкој, Мађарској, а 2008. године, дрифт земљама се придружила и Србија, да би 2009. године у велику дрифт породицу дошле и Русија, Румунија и Грчка. (више информација на www.drift.rs )

Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.