Марино Пирић победник "Велике награде Младеновца"

Датум: . Објављено у Спорт.

Марино Пирић победник "Велике награде Младеновца"Загрепчанин Марино Пирић у BMW - у 328i јучерашњи је победник отвореног првенства Србије у дрифту − "Велика награда Младеновца" на стази кванташ у Сенаји. Јучерашње надметање у организацији "Auto Tuning Clubа" и часописа ”Tuning ...

Марино Пирић победник "Велике награде Младеновца"Загрепчанин Марино Пирић у BMW - у 328i јучерашњи је победник отвореног првенства Србије у дрифту − "Велика награда Младеновца" на стази кванташ у Сенаји. Јучерашње надметање у организацији "Auto Tuning Clubа" и часописа ”Tuning Styling” и под покровитељством Општине Младеновац посматрао је велики број посетилаца, а двадесетак возача из земље и иностранства приредили су до сада невиђен ауто спектакл у Младеновцу.

Иначе, дрифтери су се окупили у суботу испред зграде општине одакле су кренули у караван вожњу улицама Младеновца да би своја возила паркирали на платоу испред Спортског центра. Пре ревијалне вожње такмичари из Грчке и представници општине Младеновац положили су венце на споменик Српском ратнику у парку.

Ову манифестацију званично је отворио председник Скупштине градске општине Младеновац, Радета Марић, који је поздравио поздрави Младеновчане и гостима пожелео добродошлицу у наш град.

− Сигурно је да нашем граду треба низ манифестација да би било занимљивије и актуелније. У време економске кризе ћемо се потрудити да доведемо овакве и сличне манифестације у нашу општину, а и ,како рече, председник Савеза да брзу вожњу пуну адреналина пребацимо са улица на безбедна места, а не да сваки дан као ударне вести имамо тешке саобраћјне несреће − рекао је Марић.

Возачи су пред јучерашњу трку били гости младеновачког Спортског центра. Са њима је био и Иван Јанковић, члан Општинског већа за спорт и омладину.

− Мало смо учинили за оно што општина Младеновац може да добије. Ја, лично сам импресиониран како све изгледа вечерас. Драго ми је да су се Младеновчани упознали са Дрифт вожњом и видели да је то нешто што је сасвим сигурно безбедно и може нашим младим нараштајима да користи. Да нешто може да буде брзо и лудо, а уз то и корисно и да се зове спорт. Захвалио бих се руководству ЈП "Пијаце Младеновац" што су омогућили да се трка одржи на кванташу. Мала смо финасијска средства дали али смо сви били волонтери да се оваква манифестације одржи код нас. Интересовање је велико и доста људи зове са стране како би посетили овај догађај, а ја се надам да ћемо следеће године ову трку уврстити у буџет, па макар била и у оквиру Дана општине. Мислим да Младеновац овакав хепенинг заслужује − нагаласио је Јанковић.

У оскудици летње понуде и манифестације сигурно је да је јучерашње недељно поподне на Кванташу уз бесплатан улаз, донело нешто ново и забавно, пре свега, оним нашим суграђанима који ће лето провести у граду. Добру забаву љубитељима брзине и адреналина пружили су разноврсни садржаји, од показног дрифта једног од најбољих дрифтера у Европи – Статхиса Папаргиропулоса из Грчке, који је уједно и главни судија, вожње у дрифт таксију, tuning styling изложба, атрактивне вожње мотоцикала, а о забавном делу програма бринули су DJ Marchez и плесне групе.

На крају, о утисцима самих дрифтера довољно говори и победничка беседа Марина Пирића.

− Гледајте, ја иначе возим сва натјецање у Србији, а ово ми је пета трка овде. Први пут сам освојио прво место, а што се тиче организације ту се нема шта пуно рјећи, јер оволики број људи довољно говори. Конкуренција је била врло добра и част ми је била возтити финале са најбољим српским дрифтером Бојаном Курбалијом. Долазим и следеће године овде − најавио је Пирић