logo

Модел успешне приватизације

Модел успешне приватизацијеПосле непуних седам година од аукцијске приватизације "Cobest" – а, инспектори МУП – а ушли су јуче изјутра у младеновачко предузеће и са собом осим документације повели и седам директора осумњичених за злоупотребу с...

Модел успешне приватизацијеПосле непуних седам година од аукцијске приватизације "Cobest" – а, инспектори МУП – а ушли су јуче изјутра у младеновачко предузеће и са собом осим документације повели и седам директора осумњичених за злоупотребу службеног положаја – Купац "Cobest" – а, Слободан Радојевић (42), чији надимак Боба Ерин се деведесетих у вароши помињао са страхопоштовањем, измакао је полицији и налази се у бекству – Ухапшени су осумњичени да су по налогу Радојевића "исисавали" капитал из фирме и тако оштетили предузеће и мањинске акционаре за око 2 милиона евра. После јучерашње акције иза решетака су се нашли Никола Кангрга (41), Слободан Ђоковић (63), Александар Вујановић (61), Дејан Ђурић (50), сви директори Привредног друштва "Cobest", Едо Булат (42), власник ПД "Капитен С продукта", Лела Давидовић (54), као и Биљана Живановић (43), обе извршни директори за финансије предузећа "Cobest", а полиција трага за Слободаном Радојевићем (42) званим Боба Ерин , из Ђуринаца, власником ПД "МБР" Влашко Поље, купцем друштвеног капитала предузећа "Cobest" и "Ауто Србија"

Како се наводи у саопштењу МУП – а осумњичени су у периоду од децембра 2003. године, када је предузеће "МБР ДОО Влашко Поље", за износ од 82.000.000,00 динара, методом јавне аукције купило 74% друштвеног капитала предузећа "Cobest" Младеновац, до марта 2009. године, поступајући по налозима Слободана Радојевића по основу уговора о позајмицама са рачуна "Cobest" – а преносили средства на рачун предузећа "МБР ДОО Влашко Поље", чији је власник Слободан Радојевић, те су на тај начин, преузеће оштетили за износ од 86.710.027,00 динара, као и мањинске акционара, сразмерно њиховом уделу у власништву за износ од 22.544.607,00 динара.

Такође, по налогу Радојевића, средствима "Cobest" – а, извршена је набавка опреме за пекарску индустрију, која је заједно са пословним простором, дата без накнаде на коришћење привредном друштву "Ауто Србија", У исто време, по налогу Радојевића, привредном друштву "Капитен С продукт" испоручена је роба из производног програма "Cobest" – а, у износу 9.236.568,оо динара која је у књиговодству предузећа "Cobest" АД евидентирана као плаћена компензациојом за које је проверама утврђено да нису извршене.

Описаним радњама осумњичени су оштетили предузеће "Cobest" АД у до сада утврђеном износу од преко 1.500.000 евра, а мањински акционаре за износ од преко 500.000 евра.

Припадници Министарства унутрашњих послова настављају провере пословања предузећа "Ауто Србија" којe је такође у већинском власништву фирми којима управља Слободан Радојевић и осталих фирми чији је он оснивач .

ОД ШВЕРЦЕРА ДО БИЗНИСМЕНА – Слободан Радојевић (42), звани Боба Ерин важи за једног од највећих продаваца аутомобила у земљи, а у власништву његове фирме "Ауто Србија" је и ауто – пијаца Бубањ поток, као и стовариште недалеко од хотела "М" у Београду. Деведесетих година био је у пријатељским односима са Марком Милошевићем и Зораном Лилићем, који су били чести гости локала на његовој пумпи "Ера петрол". У то време Радојевић се бавио шверцом нафте, а пословне позиције сачувао је и после 2000. године улагањем капитала у куповину предузећа. Полиција сумња да је Радојевићу неко дојавио да му се спрема хапшење, након чега је он побегао.

Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2020.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.