logo

Ко напушта Српску лигу ?

Ко напушта Српску лигу ?Према писању спортског дневника "Спортски Журнал", на конференцији Српске лиге Београд, између осталих, покренуто је питање колико ће клубова испасти из овог ранга такмичења у којем се надмећу и наши клубови ОФК МладенЮ..

Ко напушта Српску лигу ?Према писању спортског дневника "Спортски Журнал", на конференцији Српске лиге Београд, између осталих, покренуто је питање колико ће клубова испасти из овог ранга такмичења у којем се надмећу и наши клубови ОФК Младеновац и Шумадија из Јагњила.

И док Шумадија која се налази на 3. месту рутински приводи сезону крају, дотле се градски тим са "Селтерса" налази у неизвесној ситуацији. Наиме, четири кола пре краја ОФК Младеновац заузима 10. место са 31 бодом, четири више од претпоследњег ПКБ – а, и места које води у нижи ранг такмичења.

Војин Дворнић, председник Конференције клубова рекао је да такмичење тече у регуларним условима, те да се нада да ће тако бити и у последња четири кола.

– Имали смо неколико проблема у организацији утакмица : Палилулац – Телеоптик, Младеновац – Раднички и БАСК – Земун, али смо све санкционисали. Трка за прво и друго место још није завршена, а посебну пажњу морамо да поклонимо борби за опстанак – рекао је Петар Анукић, комесар за такмичење.

На састанку се огласио и секретар ОФК Младеновца, Дејан Ненадић :

– Да ли је тачно да ће, ако се другопласирана екипа кроз бараж пласира у виши ранг, у Српску лигу ући прве три екипе из београдске зоне ? То до сада није било – питао је Ненадић.

Представници клубова нашли су се у чуду као да никада нису чули или да нигде не пише за такву могућност, иако је у Билтену од 7. августа 2008. све лепо објашњено. На крају су тражили тумачење, а покушао је да помогне Зоран Башановић, представник Железничара рекавши да тумачење и пропозиције доноси ФС Србије.

Милош Марковић, генерални секретар ФС Београда дао је објашњење

– Из зоне ће у Спрску лигу два клуба, а трећи може само у случају да се из Прве лиге Србије не врати ни један клуб, а другопласирани из Српске лиге успешно прође бараж – истакао је Марковић. Како је Хајдук већ виђен српсколигаш тим је и дефинитивно отпала могућност да се и трећи зонаш нађе у вишем рангу.

Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.