Култура

Успех Младеновачких уметника у Мајамију

Објављено у Култура.

Како нам је рекао Владимир Манић, српска делегација имала успешно представљање на Међународном уметничком фестивалу Art Fest @ Doral одржаном у октобру у Мајамију, САД.

Представљање успеха српске делегације на међународном уметничком фестивалу Art Fest @ Doral одржаном у октобру у Мајамију, САД, као и додела признања уметницима који су Србију успешно представљали биће одржана у четвртак 15.11.2012. у 18.00 часова у хали Центра за културу Младеновац.

Поред Србије, на фестивалу је учествовало 25 земаља света. Представило се 200 уметника и преко 450 уметничких дела, а прво и друго место отишло је у руке српских представника и то Владимира Манића и Драгана Бартуле, а почасну диплому за заслуге освојила је и Исидора Ивановић. Српска делегација сачињена од 17 уметника добила је посебно признање за најбољи излагачки павиљон.

Због запажених резултата српских представника пет уметника из Србије позвани су да учествују на Miami River Art Fair, који се одвија у оквиру најпознатијег светског уметничког догађаја ART BASEL. На тај начин, српска уметност ће осим у Америци бити виђена у Монаку, Токију, Хонг Конгу, Берлину, Лондону итд.

Поред радова 17 уметника презентован је пројекат "Mural Cities" (Младеновац – град мурала), у оквиру кога деца од 8 до 19 година сликају мурале. Овај пројекат је наишао на изузетно позитивне критике, после чега је остварена сарадња са Уметничком школом из Мајамија, уз чију помоћ ће се направити студентска и школска размена између српске и америчке деце.