Култура

Изашао нови часопис "Космајска вила"

Објављено у Култура.

Нови часопис "Космајска вила", оснивача, власника и уредника Милосава Б. Влајића, представљен је 12. августа у порти манастира Павловац на Космају.

У пријатној атмосфери Павловца, задужбине деспота Стефана Лазаревића на Космају, окупили су се бројни гости, млади и мање млади, на представљању часописа "Космајска вила". У програму су учествовали аутори текстова и певачка група "Сретењске зоре" из Раниловића.

Нови часопис оснивача, власника и уредника Милосава Б. Влајића, новинара и публицисте из Младеновца, обрађује теме из културе, науке, технике, историје, уметности, спорта и забаве. Лист је бесплатан, излази једном годишње, 12. августа на празник Преподобне мати Ангелине Српске.

Скромно опремљен, али уз обиље интересантних текстова, часопис "Космајска вила" представља право освежење на (полу)празној културној сцени Младеновца. Утолико више овај уреднички и издавачки подухват Милосава Б. Влајића заслужује похвалу и подршку, пре свега, за вечити ентузијазам који Влајићу никада није недостајао.

Заинтересовани могу прочитати први број у Градској библиотеци "Деспот Стефан Лазаревић" или на фејсбук страни www.facebook.com/космајскавила