Култура

Филмски фестивал "Слободна зона" у ЦЗК-у

Објављено у Култура.

 

 

Центар за културу Младеновац и Канцеларија за младе организују гостовљање Фестивала документарног филма "Слободна зона" од 1. до 4. јуна. Младеновачка публика ће моћи да погледа четири изузетна докуменатраца. Улаз је бесплатан.

Младеновац је једна од станица путујућег Филмског фестивала "Слободна зона" који ће посетитити више од 40 градова Србије. Посетиоци пројекција ће имати прилику да виде избор од четири филма које је београдска публика изгласала за најбоље на последњем, 10. издању фестивала, који је крајем прошле године посетило више од 23.000 гледалаца.

Биће приказани филмови "20.000 дана на Земљи", који прати музичара и аутора Ника Кејва и његов двадесетхиљадити дан живота, затим остварење "Тимбукту", Абрерахмана Сисакоа, причу о односу међу становницима афричког града који се нашао на удару исламских екстремиста. Документарац "Србистан", Желимира Жилника обрађује судбине илегалних имиграната који траже азил у Србији док филм "Со земље", немачког редитеља Вима Вендерса,  обрађује 40 година богате каријере фотографа Себастиа Салгада

Младеновац

Центар за културу Младеновац

1. јун

19h

Дестинација Србистан

2. јун

19h

Тимбукту

3. јун

19h

20 000 дана на Земљи

4. јун

19h 

Со земље