Образовање

Општина стипендира академце

Објављено у Образовање.

Општина стипендира академце
Председник општине Младеновац, Бранислав Јовановић, позвао је данас студенте са територије наше општине који испуњавају прописане услове да конкуришу за општинске стипендије за школску 2008/2009 годину. Конкурс је отворен од 13. до 23. октобра ове године.
Према речима Јовановића Скупштина општине Младеновац је и ове године расписала конкурс за доделу општинских стипедија за школску 2008/2009 годину.

– На конкурс се могу пријавити сва лице која најмање три године живе на територији општине Младеновац под условом да нису у радном односу и да су уписали најмање другу годину студија на високошколској установи чији је оснивач Република Србија. Такође, потребно је да немају прекида током студирања и да нису обновили ни једну годину. Потребан просек у току студија је најмање 8,5 и неопходно је да се финасирају из буџета Републике Србије. Ове године поделићемо 20 стипендија, од тога 16 за студенте основних студија које трају 4 године и четири стипендије за студенте специјалистичких академских студија. Стипендија се исплаћује у износу од 8.500 динара на месечном нивоу у десет, односно пет месечних рата – рекао је Јовановић и додао да је формирана комисија која ће на основу прикупљених пријава направити ранг листу и објавити имена студенета који ће општина стипендирати.