Образовање

Нема више чекања у младеновачким вртићима

Објављено у Образовање.

Нема више чекања у младеновачким вртићимаКако је јуче најавила Љиљана Јовчић, градска секретарка за дечју заштиту, Младеновац нема више листу чекања за упис малишана у вртиће. Она је обишла проширени вртић "Звездица", Предшколске установе „Јелица Обрадовић". Изнад простора постојећег вртића адаптирано је 450 квадратних метара, чиме су добијене још три дечје радне собе, два мокра чвора, дистрибутивна кухиња, хол, просторија за васпитаче, просторија за изолацију и лођа.

– Део овог објекта, око 360 квадрата, адаптиран је и узет у закуп прошле године. Тада је на листи чекања остало још око стотину малишана. Зато смо ове године привели намени и други део објекта. Оно што је овде јединствено и што нема ниједан други вртић у Београду јесте двориште од десет ари с базеном, тако да ће овде моћи да буде организована и школа пливања за малишане – казала је Љиљана Јовчић.

У Младеновцу је у току и изградња објекта Централне кухиње, капацитета 1.200 куваних оброка, за припрему хране за децу из свих вртића ове предшколске установе. Централна кухиња ће бити завршена до краја ове године. Гради се по савременим стандардима и у њу ће бити уложено око 150 милиона динара. Поред тога, град ће за опремање кухиње издвојити још око 25 милиона динара.

У Младеновцу је у плану да се изгради и први наткривени дечји стадион, како би се промовисао предшколски спорт, али и разни други едукативно − забавни садржаји, најавио је Небојша Цветковић, директор ПУ "Јелица Обрадовић".