Образовање

Дан девојчица у Техничкој школи

Објављено у Образовање.

altТрадиционална манифестација "Дан девојчица" одржана је 26. априла у Техничкој школи. Ученице из младеновачких основних школа упознале су се са занимањима које нуди ова школа.

Манифестација је одржана у организацији Техничке школе Младеновац и под покровитељством Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ). Тридесетак ученица седмог и осмог разреда Основних школа "Коста Ђукић", "Свети Сава", "Момчило Живојиновић", "Милица Милошевић", "Живомир Савковић", "Биса Симић" и "Бора Лазић" посетиле су Техничку школу где су их наставници провели кроз школу и увели у занимања која се у оквиру школе нуде као опција ученицима завршних разреда.

Ученице су присуствовале и Панел дискусији на којој су успешне жене, приватнице и предузетнице, кратким излагањем описале свој пут ка успеху и својим примером и искуством дале смернице и подстицај девојчицама. Ученицама се обратила директорка школе Снежана Благојевић, потом и гошће Светлана Вукадиновић, директор и власник млекаре "Границе", Слађана Николић, директор и власник фирме "Екологија С", Весна Јанковић, власник новина "Дневник Младеновачки" као и Марица Павловић, бивша ученица школе која је наставила школовање на Технолошком факултету у Зрењанину, а последњу годину студија провела је по три месеца у Кини и Мађарској.

altОне су упознале девојчице са њиховим путем ка успеху и дале корисне савета како се упорношћу, вољом, храброшћу и радом може успети.

Скупу су у име градске општине Младеновац присуствовали чланови Већа, Гордана Димитријевић Бјеличић и Дејан Степановић.


фото: Фејсбук Техничка школа.