Пољопривреда

Апел за помоћ сточарима

Објављено у Пољопривреда.

Како је овогодишња суша на простору наше општине изазвала тешке последице у производњи сточне хране, Дејан Вићовац, члан Већа за пољопривреду, апеловао је на надлежно министарство да што пре исплати подстицајна средства за сточарство.

Вићовац наводи да слаб принос кукуруза и крмног биља тешко погађа бројне породице са територије наше општине којима је пољопривреда постала једини извор прихода и егзистенције.

У допису Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, члан Већа за пољопривреду нагласио је да су подстицајна средства, које је Министарство предвидело за сточарство, неопходна како би произвођачи правовремено почели са набавком сточне хране за наредни период.

– Имајући у виду да су пољопривредни произвођачи већ отпочели са продајом и клањем стоке, што већ у овом моменту озбиљно угрожава сточни фонд, молимо вас да Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде предузме у вези наведеног проблема неке мере. За почетак би најважнија била исплата свих обећаних подстицајних средстава – истакао је Вићовац.