Пољопривреда

"Зелени прстен" у Младеновцу

Објављено у Пољопривреда.

Представници Секретаријата за пољопривреду града Београда уручили су данас одлуке о резултатима конкурса за пројекат "Зелени прстен". Младеновчанима који су добили ова средства следи потписивање уговора за осам дана.

Како нам је рекао Саша Велисављевић, помоћник секретара, данас су уручене одлуке подносиоцима пријава који су испунили услове из пројекта "Зелени прстен", конкурса за доделу подстицајних средстава у области воћарства и повртарства.

– Било је доста пољопривредника из општине Младеновац који су конкурисали за средства и желели смо да убрзамо поступак тиме што ћемо људе обавестити коме су средства одобрена. Одлуке ће бити правоснажна за осам дана, након чега потписујемо уговоре. Жеља нам је да се што више људи укључи у овај пројекат како би храна на нашим пијацама била што квалитетнија – истакао је  Комисија је задовољна

Дејан Вићовац, члан Већа за пољопривреду и привреду, захвалио се Секретаријату за пољопривреду на подстицајним средствима које је град Београд обезбедио.

– Чули смо из разговора са помоћником секретара да је у нашој општини десет пољпривредника добило подстицајна средства што је велики проценат у односу укупан број додељених средства у овој години. Надам се да ће сви произвођачи овај новац употребити на прави начин и унапредити своју производњу – рекао је Вићовац.

Град Београд је ове године пројектом "Зелени прстен" повећао подстицајна средства на 70 одсто за набавку и постављање опреме за заштиту засада воћака и поврћа. За наводњавање град ће и даље субвенционисати 50 одсто потребних средстава, а новина је да су ове године и пољопривредници са мањим површинама могли конкурисати. Трећу годину заредом град Београд додељује ова подстицајна средства са циљем унапређења производње воћа и поврћа увођењем технолошки напредне производње која утиче на висину и квалитет приноса. За овај пројекат предвиђено је 20.000.000 динара.