Пољопривреда

Kонтрола јуница намењених корисницима подстицајних средстава

Објављено у Пољопривреда.

altПредставници Секретаријата за привреду града Београда извршили су у Крушедолу контролу јуница које су увезене из Аустрије, а које су намењене корисницима подстицајних средстава у области сточарства на територији града Београда.

Како је рекла Маја Бајагић, подсекретар у Секретаријату за привреду, град Београд је и ове године донео програм мера подршке пољопривреди и руралном развоју града.

- Обезбеђено је 120 милиона динара, што је три пута више него ранијих година, а све је намењено пољопривредницима са територије града Београда. Овде можете да видите 38 јуница из увоза, које ће отићи у Младеновац, Лазаревац, Обреновац или Сопот. Пројекат доделе подстицајних средстава у области сточарства за набавку стеоне јунице сименталске расе успешно се спроводи и наишао је на велико интересовање и одобравање пољопривредних произвођача са територије града Београда. Град је доделио бесповратна средства у износу од 80 одсто цене набавке стеоне јунице сименталске расе. Максималан износ подстицајних средстава по кориснику је 300.000 динара – истакла је Маја Бајагић.

Секретаријат за привреду је 15. јуна закључио уговоре о исплати подстицајних средстава у области сточарства на територији града Београда са 84 корисника. Исплатом корисника подстицајних средстава који су узели јунице из увоза биће реализоване уговорне обавезе о исплати подстицајних средстава у области сточарства за 2017. годину.

Младеновачки пољопривредници добили су 43 појединачне субвенције.