Спорт

Младеновац победио Сопот

Објављено у Спорт.

Младеновац победио СопотНедељу дана, три утакмице, седам бодова – да је ОФК Младеновац раније играо оваквим темпом опстанак у Српској лиги не би се доводио у питање. Иако ће по свој прилици трка за опстанком трајати до последњег кола, изгледа да је тренер Бујагић, који је у суботу на моменте био гласнији од публике, поставио ствари на своје место. Победа над жилавим комшијама с ону страну Космаја показала је да тим са "Селтерса" спреман улази у фото финиш првенства.

ОФК МЛАДЕНОВАЦ – СОПОТ 2 : 1 ( 2:1 ) . "Космајски дерби" привукао је у суботу близу 500 навијача из Младеновца и Сопота. Очекивала се тврда утакмица у којој су обе екипе ишле на три бода и тако је и било. Младеновац је кренуо офанзивно, играчи су се растрчали са жељом да већ на почетку стигну до предности. Међутим из ,далеко од гола Младеновића постављене офсајд замке, извукао се Терзић и лагно пласирао лопту поред голамана Младеновчана. Хладан туш за домаћина, који је наредних десетак минута био збуњен што су Сопоћани користили и брзим контрама напдали гол домаћих. Тако Матејић пропушта прилику да потопи Младеновчане јер у 15. минуту погађа стативу. Следи контра домаћих у 17. минуту, Костић улази са леве стране, шутира, погађа стативу, а на одбијену лопту натрчава Срећковић и јакиш шутем цепа мрежу Сопота. Изједначење враћа домаће у игру, настављају се напади, играчи трче више него у последњих десет утакмица. Младеновац се не предаје, наставља са нападима и резултат стиже у 27. минуту када на мајсторски пас Петровића, нападач Костић погађа десни угао гола Сопота за вођство Младеновчана. До краја полувремена домаћин задржава иницијативу и доминира над противником. У наставку меча, тачније у 57. минуту, нападач Сопота, Терзић покушава да симулира пенал и добија други жути картон – правац свлачионица. Тридесетак навијача Сопота и стручни штаб тешко прихватају одлуку судије, а Терзић на путу ка свлачионици шутира кофу са водом. Страсти су се смириле, али дешава се необјашњив пад у игри домаћих. Иако имају играча више, уместо да лагано приведу утакмицу крају, Младеновчани се повлаче и почињу да праве глупе грешке. Сопот је све опаснији и само захваљујућу срећи и маестралном голману Младеновићу, мрежа Младеновчана остаје до краја утакмице празна.

ШУМАДИЈА – ПАЛИЛУЛАЦ 0 : 1 ( 0:0 ) . Пред 300 гледалаца на стадиону у Јагњилу успаванка је трајала до 30. минута. Тек тада бек Шумадије, Гавриловић пробија одбрану и голмана али гости успевају да избаце лопту са гол линије. У контри Палилулац узвраћа , а Матић погађа пречку. Гол одлуке постиже резервиста Милан Матић који у 67. минуту након центаршута главом удара лопту која од стативе завршава у мрежи домаћих.



Резултати 25. кола

Раднички (НБГ) – Срем : (0 : 1)
Железничар – Дорћол : (1 : 0)
Синђелић – Београд : (1 : 0)
Шумадија – Палилулац : (0 : 1)
Младеновац – Сопот : (2 : 1)
Раднички (О) – Лисовић : (0 : 0)
Телеоптик – Земун : (1 : 1)
ПКБ – БАСК : (0 : 1)

Табела Српске лиге "Београд"

1. Земун ... 64
2. Телеоптик ... 61
3. Шумадија ... 45
4. Срем ... 34
5. Раднички (О) ... 33
6. Сопот ... 31
7. Младеновац ... 31
8. БАСК ... 31
9. Железничар ... 29
10. Синђелић ... 29
11. Београд ... 28
12. Дорћол ... 28
13. Палилулац ... 28
14. ПКБ ... 27
15. Лисовић ... 27
16. Раднички (НБГ) ... 19



Парови 26. кола

СРЕМ - ПКБ
БАСК - ТЕЛЕОПТИК
ЗЕМУН - РАДНИЧКИ (О)
ЛИСОВИЋ - МЛАДЕНОВАЦ
СОПОТ - ШУМАДИЈА
ПАЛИЛУЛАЦ - СИНЂЕЛИЋ
БЕОГРАД - ЖЕЛЕЗНИЧАР
ДОРЋОЛ - РАДНИЧКИ (НБГ)