Aktuelnosti

Ispunjeno još jedno obećanje dato građanima - novi sportski teren u Međulužju

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas Mesnu zajednicu Međulužje gde je sa stanovnicima ovog naselja otvorio novo košarkaško igralište. Događaju su prisustvovali predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić, direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković, košarkaš Jovan Koprivica i stanovnici ovog naselja.

Vesić je podsetio da je Međulužje obišao pre nekoliko meseci sa svojom pokretnom kancelarijom zbog postrojenja za preradu otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže.

– Ovo je prvo naselje u Mladenovcu koje će imati potpuno izgrađenu kanalizaciju i svoje postrojenje za preradu otpadnih voda. Postrojenje je već završeno 90 odsto, a potpuno će biti gotovo i u funkciji krajem juna. Treba nam još mesec dana da dovršimo drugu fazu i od kraja juna moći ćemo da priključimo oko 2.500 domaćinstava. Treća faza podrazumeva pravac preko Kragujevačkog puta gde ima petnaestak ulica sa domaćinstvima i oni će naknadno moći da se priključe, tako da će kompletno naselje biti završeno. To će biti primer jedne male seoske kanalizacije, potpuno zaokružene, sa svojim postrojenjem za preradu otpadnih voda – kazao je Vesić.

On je tom prilikom podsetio i na tadašnju molbu stanovnika ovog naselja da dobiju jedno igralište za košarku.

– Grad Beograd im je izašao u susret, JKP „Zelenilo – Beograd” je uradilo taj posao i danas deca ovog naselja imaju košarkaško igralište koje je osvetljeno, ograđeno i sa dobrom podlogom. Već je urađeno i dečje igralište, Opština radi i na fudbalskom terenu zajedno sa Fudbalskim savezom Srbije i tako će deca ovog naselja dobiti sadržaje na kojima mogu da provode svoje vreme. Sledeći zadatak biće nam da uredimo centar ovog naselja, postavimo klupe, posadimo zelenilo, osvetlimo prostor i da to bude mesto gde će ljudi moći da se druže. Ovo naselje je primer kako se rešavaju infrastrukturni problemi i kako svako mesto može da postane bolje. Danas stanovnici Međulužja mogu da se pohvale da im je bolje nego juče, da imaju nešto što ranije nisu imali i danas je jasno koliko to znači deci ovog naselja – kazao je Vesić, ukazavši da u novobeogradskom Bloku 70 postoji problem sa uređenjem šetališta Lazaro Kardenasa gde jedna grupa stanovnika ne dozvoljava nastavak radova tražeći da se radi van projekta, te će taj novac biti upotrebljen za igrališta po selima na teritoriji Beograda.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je Goranu Vesiću i Gradu Beogradu na razumevanju i naglasio da su već počeli poslovi na projektovanju trga u ovom naselju.

– U ovom naselju počeli smo i u realizaciju izgradnje kapele i očekujemo da radovi budu gotovi za par nedelja. U planu je i asfaltiranje ulica i trotoara, izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže i trudićemo se da sve ono što smo se dogovorili sa stanovnicima ovog naselja u narednom periodu i ispunimo – kazao je Glišić.

Košarkaš Jovan Koprivica je ukazao da je svaki teren bitan za decu i školski sport Beograda.

– Svaki put kada dođemo u slična naselja naiđemo na osmehe dece i ovo je samo jedan od mnogih terena koje smo do sada zajednički izgradili sa nadom da ćemo dobiti neke nove košarkaške zvezde i legende ovog sporta – istakao je Koprivica.

Tom prilikom održana je i revijalna utakmica igrača KK „Mladenovac” u basketu a zamenik gradonačelnika je deci podelio košarkaške lopte.

Igralistevesic1
Igralistevesic2
Igralistevesic3
Igralistevesic4