Aktuelnosti

Povezivanje četiri nova bunara u sistem vodosnabdevanja

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

Na vodoizvorištu Rajkovac u toku su radovi na izgradnji još jednog bunara za potrebe vodosnabdevanja stanovnika opštine Mladenovac. Prema rečinma izvođača radova, posao će biti završen do kraja meseca.

Ekipe JKP „Mladenovac“ pre početka leta prekontrolisaće instalacije i kompletnu vodovodnu mrežu, a početkom  juna povezaće u sistem četiri nova bunara. Kapacitet vode biće povećan za oko 20 litara u sekundi.

„Opština Mladenovac je izdvojila značajna sredstva kako bi sistem vodosnabdevanja tokom leta mogao neometano da funkcioniše. Izgradnjom ovog bunara dobićemo još 4 do 6 litara vode u sekundi . Ove godine smo završili kopanje još jednog bunara na izvorištu Kokorin u Mesnoj zajednici Vlaška i opremili bunar na vodoizvorištu Brestovica u Kovačevcu. Narednih dana jedan po jedan bunar biće uključeni u sistem vodosnabdevanja. Sa bunarom koji je iskopan prošle godine na izvorištu Rajkovac, imaćeno 4 nova bunara sa dodatnih 20 litara u sekundi što je dovoljno da ovo leto dočekamo spremni“, rekao je predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić.

Podsetimo,  opština Mladenovac potpisala je sa JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ ugovor o projektovanju sekundarne vodovodne mreže za 12 mladenovačkih sela koja do sada nisu bila u sistemu vodosnabdevanja. Projektovanje će biti završeno do kraja godine, izgradnja vodovodne mreže u ukupnoj dužini od oko 160 kilometara u 2023. godini, kako bi se 2024. Mladenovac priključio na magistrallni vodovod Makiš – Mladenovac.

Vodovodrajkovac1
Vodovodrajkovac2
Vodovodrajkovac3
Vodovodrajkovac4