Aktuelnosti

Više od 250 dece prošlo kroz prvu grupu besplatne škole plivanja

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

Besplatnu školu plivanja u mladenovačkom Sportskom centru ove sezone pohađa rekordan broj dece. Prvoj grupi mališana, koji su uspešno savladali obuku, diplome je uručio predsednik opštine, Vladan Glišić.

„Kroz ovogodišnju školu plivanja, koju realizujemo u saradnji sa Gradskom opštinom Mladenovac i Sekretarijatom za sport i omladinu grada Beograda, proći će ukupno 527 devojčica i dečaka, što je duplo veći broj u odnosu na prethodne godine i praktično smo upisali svu zainteresovanu decu. Kroz besplatnu obuku, koja je počela 4. jula, do sada je prošlo više od 250 mališana, od čega šest grupa neplivača i pet grupa dece koja su usavršavala tehnike plivanja. Svako dete imalo je ukupno po 20 časova. Za njih smo danas, u prisustvu roditelja i instruktora, organizovali dodelu diploma a nakon toga koktel i druženje u holu naše ustanove, rekao je Bogdan Vuksanović, direktor Sportski Centar Ljubomir Ivanović Gedža Mladenovac.

On je dodao da od ponedeljka, 1.avgusta, počinje nova obuka za još jednu grupu od 250 dece kao i to da Sportski centar i ove godine organizuje’’besplatnu sredu’’ za sve učenike mladenovačkih škola.

Pored toga, najbolji učenici osnovnih i srednjih škola u Mladenovcu, koji su ove godine proglašeni učenicima generacije, dobili su na poklon sezonske ulaznice za bazene Sportskog centra koje će moći da koriste u svim terminima rada bazena.

„U protekloj godini, učenici mladenovačkih škola postigli su zapažene rezultate na takmičenjima i sada su na zasluženom odmoru koji, između ostalog, mogu da provedu i na bazenima našeg Sportskog centra. U želji da ih motivišemo i podržimo uspeh koji su ostvarili, odlučili smo da im poklonimo propusnice za bazen. Sezonske karte moći će da koriste kako za dnevno, tako i za noćno kupanje“, istakao je Vuksanović.

Besplatnaskolaplivanja1
Besplatnaskolaplivanja2
Besplatnaskolaplivanja3
Besplatnaskolaplivanja4