Aktuelnosti

Unapređenje bezbednosti dece u zonama škola na teritoriji opštine Mladenovac - uređene zone škola u Kovačevcu i Koraćici

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

Učenici osnovnih škola „Živomir Savković“ u Kovačevcu i „Kosta Đukić“ u Koraćici biće bezbedniji na putu od kuće do škole budući da se privode kraju radovi na uređenju zone dve pomenute škole, koje se nalaze se na državnim putevima.

 „Za nas je ovo što je urađeno veoma značajno. Imajući u vidu da je ulica veoma frekventna, uređenjem zone škole višestruko se povećava bezbednost svih učesnika u saobraćaju, naročito učenika naše škole”, kaže Milijana Krstić, direktorka OŠ "Živomir Savković".

I predsednik Mesne zajednice Kovačevac, Slobodan Petrović, kaže da će bezbednost učesnika u saobraćaju u ovom selu biti znatno povećana.

„U centru sela se nalaze osnovna škola i vrtić, kao i autobusko stajalište. Velika je frekvencja pešaka. Imali smo stalne prijave građana, naročito roditelja koji su brinuli za bezbednost svoje dece. Zajedno sa nadležnima iz opštine pokrenuli smo inicijativu da ovu deonicu uredimo, da usporimo saobraćaj i ona je danas znatno bezbednija za našu decu“, rekao je Petrović.

Komisija za bezbednost saobraćaja u proteklom periodu pokrenula je niz inicijativa u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, naročito ranjivih kategorija. Drago mi je što smo uspeli da održimo obećanje i da, zahvaljujući dobroj saradnji sa JP „Putevi Srbije“, pred početak nove školske godine uredimo zone još dve škole u Mladenovcu, kaže Stefan Ivanović, član Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac.

„Privode se kraju radovi u Kovačevcu, u zoni škole „Živomir Savković“, gde je postavljena zaštitna ograda za pešake, izmenjene su lokacije usporivača saobraćaja i pešačkih prelaza, postavljeni su merači brzine i kompletno nova vertikalna signalizacija. Od radova, ostalo je da se dovrši obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije. Radovi se izvode i na uređenju zone izdvojenog odeljenja u Koraćici Osnovna škola "Kosta Đukić" Mladenovac, a prethodno su uređene zone škola „Bisa Simić“ u Velikoj Krsni, „Kosta Đukić“ u Markovcu  i „Momčilo Živojinović“ u Duboni. Uspeli smo da postavimo merač brzine i u zoni škole „Sveti Sava“ u Bataševu kao i na brdu Debeljak. U saradnji sa građanima koji nam ukazuju na probleme relizovali smo niz drugih  aktivnosti koje imaju isti cilj, veću bezbednost učesnika u saobraćaju, rekao je Ivanović.

U narednom periodu biće uređena i zona izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Sveti Sava“ u Selo Mladenovcu čime će sve škole na državnim putevima biti uređene u skladu sa važećim standardima.

Bezbednostdece1
Bezbednostdece2
Bezbednostdece3
Bezbednostdece4