Aktuelnosti

Конституисана власт у Младеновцу

Objavljeno u Aktuelnosti.

Верификацијом мандата одборника новог сазива Скупштине градске општине Младеновац, избором председника и заменика Скупштине као и избором председника општине, заменика председника општине и чланова Општинског већа данас је конституисана нова општинска власт у Младеновцу.

До избора новог председника Скупштине општине Младеновац, седницом је председавао најстарији одборник Драган Војиновић. Након избора Верификационог одбора, новим одборницима којих је данас било присутно 52, потврђени су мандати. Затим се прешло на тајно гласање за председника и заменика председника Скупштине општине Младеновац.

За председника Скупштине градске општине Младеновац изабран је Радета Марић (ДС), а за заменика председеника Скупштине Весна Влајић (ДС). За секретара Скупштине изабран је Предраг Вулиновић (ДСС).

Председник Скупштине општине Младеновац, Радета Марић, обавестио је одборника да су до данас конституисане три одборничке групе :

Јединствена Србија - Драган Марковић Палма - ПУПС са 5 одборника

Демократска странка Србије са 5 одборника и

Драган Ђилас Избор за бољи Младеновац са 19 одборника.

 

Нови председник градске општине Младеновац је Дејан Чокић, са Изборне листе "Драган Ђилас Избор за бољи Младеновац" за кога је гласало 33 одборника. Такође, у обједињеном гласању за Извршне органе ГО Младеновац, са истим бројем гласова (33), изабран је и заменик председника општине Милош Стојановић (Јединствена Србија).

–  Поштовани суграђани, поштовани одборници хвала вам на поверењу. Рекао са да 6. маја постављамо темеље моста Београд - Младеновац, темеље моста Драган Ђилас - Дејан Чокић, а данас смо тај мост саградили. Сад крећемо да радимо. Хтео бих да честитам свим учесницима избора. Имали смо ситуација где је носиоц листе био јачи него странка, а на срећу имали смо и сутација где је носилац листе био слабији него странка. Хвала и онима из редова моје странке који су сумњали у мене као носиоца листе јер да није било њих не бих ни ја био оволико јак. Ово не прихватам као функцију јер сам дошао да радим посао. Захвалио бих се и досадашњем председнику општине Браниславу Јовановићу чији сам био заменик четири године – рекао је Чокић и досадашњем председнику Јовановић уручио Плакету опшитне Младеновац.

Одборници су са 33 гласа изабрали и нови састав Општинског већа у којем ће седети : др Добрица Недељковић (ДСС), Оливера Максимовић (ДСС), Драган Марковић (ДС), Драгослав Стојковић (ДС), Богдан Вуксановић (ДС), Драгана Лукач - Зечевић (ДС) и Бранислав Икић (ДС).

Данас су изабрани и чланови Административно - мандатне комисије која ће радити у саставу : Предраг Чокић, Зоран Милетић, Бранислав Јовановић, Светислав Видосављевић и Весна Гавриловић.

Између осталог, данашње заседање је обележио и недолазак одборника Социјалистичке партије Србије као и напуштање седнице одборника Српске напредне странке. Такође, данашњој седници је присуствовало и неколико грађана из Мале Врбице са транспарентима на којима су биле исписaне поруке противљења досељавању азиланата из Бање Ковиљаче.