Aktuelnosti

Одржана седница Скупштине

Datum: . Objavljeno u Aktuelnosti.

На јучерашњем заседању Скупштине градске општине Младеновац одборници су усвојили ребаланс буџета као и одлуку о повећању броја општинских стипендиста.

Изменом Одлуке о установљењу општинске стипендије за студенте број студената које ће општина стипендирати повећан је са 66 на 80. Како је предвиђено да се ова измена одлуке примењује у већ текућем поступку за доделу стипендија, односно за школску 2012/2013 годину, сви студенти који су се пријавили на овогодишњи конкурс, а који исуњавају услове, добиће општинске стипендије.

Одборници Скупштине ГО Младновац већином гласова су на јучерашњој седници поставили Лидију Вујановић, дипломираног правника, за новог заменика јавног правобрниоца. Иначе, Ксенија Филиповић која је до сада обављала ову функцију поднела је оставку на функцију због избора за судију Другог основног суда у Београду.

Усвојене измене две одлуке, одлуке о финасирању пољопривредних пројеката и одлуке о финасирању пројекта спортских клубова и невладиних организација, односе се на начин објављивања конкурса. Конкретно, наводи се да се конкурси објављују на званичној интернет презентацији општине Младеновац, а да могу бити објављени и у локалним средствима јавног информисања.

Скупштина је усвојили и два извештаја, извештај о извршењу буџета за првих девет месеци ове године као и извештај о раду јавног правобранилаштва за 2011. годину.

Током скупштинског заседања, Веће ГО Младеновац, одржало је седницу на којој је одбило предлог одборника Зорана Јоцића о постављењу спомен бисте Божидарки Кики Дамјановић-Марковић, на простору поред бисте Милосава Влајића. Овај предлог је постао саставни део дневног реда, па се о њему изјаснила и Скупштина која је такође одбила поднети предлог.