Aktuelnosti

Јапански амбасадор посетио Младеновац

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

Његова екселенција амбасадор Јапана у Србији, господин Масафуми Куроки са супругом боравио је данас у Младеновцу.

Посета амбасадора малој општини попут Младеновца свакако је велика част, али када амбасадор велике државе попут Јапана то учини два пута у року од пет дана свакако је реткост која заслужује пажњу и поштовање. 

Управо је амбасадор Јапана, Масафуми Куроки, приликом отварања изложбе "Дани Јапана у Младеновцу", одржане 9. јула у Центру за културу изразио жељу да поново посети Младеновац и ближе се упозна са нашом општином. 

Домаћин данашње посете јапанског амбасадора био је Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац. Током петосатне посете нашој општини амбасадор Масафуми Куроки највише се интересовао о економској ситуацији и свакодневном животу у Младеновцу, као и о могућностима за оживљавање привреде и туризма у општини. 

Приликом посете Космају, манастиру Павловац, Институту за рехабилитацију "Селтерс" и пољопривредним газдинствима, разговарало се о конкретним донаторским пројектима које би Влада Јапана могла да подржи, односно о врсти помоћи од које би грађани Младеновца имали највише користи. 

Дејан Чокић је, у име градске општине Младеновац, амбасадору уручио рељеф са мотивом споменика Српског ратника и позвао амбасадора Јапана да присуствује свечаности обележавања 2. августа, Дана општине Младеновац.