Aktuelnosti

Министар Вулин посетио Геронтолошки центар

Objavljeno u Aktuelnosti.

Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања у Влади Републике Србије, Александар Вулин, обишао је данас Геронтолошки центар Младеновац.

Вулин је разгоравао са управом и корисницима о условима и потребама Геронтолошког центра Младеновац који тренутно има 295 корисника. Он је напоменуо да је Министарство у протекле две године уложило у младеновачки геронтолошки центра око 20 милиона динара.

– Наставићемо са напорима и у наредним буџетским годинама да обезбедимо довољан новац за процес лиценцирања и да у свим нашим установама обезбедимо исти ниво услуга. Наши најстарији заслужују пажњу јер је извесно да ће једног дана свако од нас доћи у ове године. Без подршке које смо добили од наших најстаријих Србија не би била на добром путу.

Министарство ће наставити са својом политиком у којој нема умањења социјалних давања и у којој ће бити проширења одређених социјалних права, посебно оних која се тичу родитељског и породиљског додатка – рекао је Вулин.

Председник Привремног органа градске општине Младеновац, Владан Глишић, захвалио се Министраству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на улагању у обнову Геронтолошког центра.

– Имамо добру сарадњу са управом центра, а наша јавна предузећа су већ одрадила прилазну стазу установи тако да им увек стојимо на услузи – рекао је Глишић.