Aktuelnosti

Сајам запошљавања окупио 33 послодавца

Objavljeno u Aktuelnosti.

altНа данашњем Сајму запошљавање у Спортском центру учествује 33 фирми из Младеновца и оклолних општина. Сајам су организовали Национална служба за запошљавање и градска општина Младеновац.

Сајам је отворио Микан Миросавић, помоћник председника општине задужен за привреду.

- Резултати све говоре, у привреди је као и у спорту. Као што смо златни у одбојци, ватерполу и осталим спортовима видите да и овде има помака и да идемо све боље и боље. Мислим да је ово успешан Сајам запошљавања и да ће моги људи данас наћи радна места - рекао је Миросавић.

Добросав Марић, директор филијале за Београд - Националне службе за запошљавање, рекао је да градска општина Младеновац има добру сарадњу са Национално службом за запошљавање.

- Посебно бих поменуо јавне радове где су грађани Младеновца добри радници, заинтересовани за посао и никад нисмо имали проблем да обезбедимо раднике за јавне радове. Општина Младеновац предњачи од свих београдских општина у сарадњи са Националном службом и ја позивам и друге општине да се угледају на Младеновац.

altНа територији града Београда је тренутна стопа незапослености 10,1 одсто што је 76.000 незапослених грађана. Сматрамо да је у односу на прошлу годину смањено за 13,5 одсто и стопа незапослености се сваке године смањује.

Већ имамо проблем да обезбедимо адекватну радну снагу, имамо већу потражњу од понуде, и позивам сва незапослена лица да се максимално укључе, да траже посао преко Националне службе и сигуран сам да је тако најлакше доћи до посла. Данас имамо 33 послодавца, а двадесет послодаваца су из околних опшитна. То је показатељ да је повећана потражња за новим радницима и да се зато и смањује незапосленост на територији града Београда, а самим тим и у општини Младеновац - рекао је Марић.

Кристина Живковић из Хуманитарне организације "Дечије срце" захвалила се на прилици да на Сајму запошљавања покажу да је хранитељство један нови вид запошљавања.

- На тај начин ћемо помоћи да се смањи незапосленост али и да се пружи помоћ онима којима је најпотребнија. Зато позивам све људе који су спремни да отворе своје домове и пруже подршку онима који су скрајнути и налазе се у домовима, да нас посете и да посете градски Центар за социјални рад који нас је и позвао на сајам.