Aktuelnosti

Младеновчани хумани и током ванредног стања

Objavljeno u Aktuelnosti.

alt

Jučerašnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Mladenovcu, koju su organizovali Crveni krst Mladenovca i Institut za transfuziju krvi Srbije, odazvalo se 49 građana od kojih 48 dalo krv, dok je jedna osoba odbijena iz zdravstvenih razloga.

Tokom akcije preduzete su sve mere zaštite u skladu sa preporukama zajedničke stručne komisije za transfuziologiju i Crvenog krsta Srbije.
Zavod za biocide i medicinsku ekologiju obavio je dezinfikovanje prostora Foajea Centra za kulturu i turizam dan pre, kao i odmah po završetku akcije davanja krvi.

"Izražavam zahvalnost komandantu Štaba, Štabu za vanredne situacije opštine Mladenovac i Centru za kulturu i turizam Mladenovca za visok stepen razumevanja i pruženu podršku u realizaciji akcije. Posebnu zahvalnost zaslužuju građani Mladenovca koji su ponovo iskazali visok stepen svesti i solidarnosti u specifičnim uslovima vanrednog stanja zbog pandemije COVID-19", rekla je sekretar Crvenog krsta Mladenovac, Vesela Jevtić.

Prema informacijama Crvenog krsta Srbije, 22. aprila u Srbiji je ralizovano 11 akcija davanja krvi, od kojih akcija u Mladenovcu jedna od dve najuspešnije, odnosno sa najvećim brojem prikupljenih jedinica dragocene tečnosti.

altalt