Aktuelnosti

Кад порастем бићу полицајац

Objavljeno u Aktuelnosti.


Службеници Полицијске станице Младеновац данас су испред Спортског центра угостили групу малишана из Предшколске установе "Јелица Обрадовић". Најмлађи Младеновчани одушевљено су посматрали изложену полицијску опрему, постављали питања и уживали у вожњи полицијским аутомобилом. Пријатно јесење преподне и дружење полиције и деце завршило се бомбонама и соковима којима су полицајци почастили своје госте.

Свакако лепа и корисна новина у раду Полицијске станице Младеновац и приближавању њеног рада, пре свега, најмлађим суграђанима. По први пут у раду наше полицијске станице организовано је разгледање службених аутомобила, џипова, моторцикала, комплете за откривање алкохола код возача, лисица, пиштоља, палица и остале опреме. Клинци су "отворених уста" упијали речи полицајаца али и постављали питања о свему што их је интересовало. Највише одушевљења изазвало је пуштање сирене и ротационог светла, а службени џип био је тесан да прими свих двадесетак раздраганих малишана.

Клинци су се брзо ослободили па су испробали изложене службене реквизите, лисице, кациге и панцире, а полицајци су се за разлику од свакодневног посла данас нашли у улози оних који морају да одговарају на питања − зашто, како, колико ...

Шестогодишњи Вукашин после пар минута разгледања "чврсто" је одлучио и као из топа нам одговорио − Кад порастем бићу полицајац !

Како нам је рекао Александар Павловић , командир Полицијске испоставе Младеновац, циљ данашњег дружења је приближавање полицијске улоге у друштву најмлађим суграђанима.

− Данас смо имали један мали час о превенцији и подизању безбедносне културе предшколаца и њиховом понашању у саобраћају када на јесен крену у школу. Такође смо се потрудили да им приближимо важност чувања својих и туђих ствари, развој њиховог међусобног другарства, а чак смо искористили ову прилику да деци пошаљемо и неке битне еколошке поруке − истакао је Павловић и додао да ће младеновачка полиција и даље користити сваку погодну прилику у програмима школа и обданишта како би се укључила у приближавању улоге и задатака које полиција има у друштву.