Aktuelnosti

Druženje penzionera na Kosmaju

Objavljeno u Aktuelnosti.

alt

Stariji Mladenovčani bili su u prilici da, tokom jednodnevnog izleta, upoznaju prirodne lepote Kosmaja i obiđu naše značajne kulturno-istorijske spomenike, manastire Pavlovac i Tresije, spomen kosturnicu, vidikovac i spomenik na Kosmaju. Više od stotinu Mladenovčana uživalo je u prirodnim lepotama Kosmaja, u druženju, rekreaciji, pesmi i igri.

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, pridružio se svojim sugrađanima na Kosmaju i zajedno sa njima uživao u prirodnim lepotama ove planine.

Glišić je rekao da su stariji Mladenovčani u vreme vanrednog stanja i mera izolacije bili najdisciplinovaniji građani i da su, zahvaljujući njima, sačuvani životi građana.

„ Opština Mladenovac je iz svog budžeta uspela da obezbedi više od 7000 paketa pomoći za naše penzionere i za sve sugrađane koji su nam se obratili za pomoć, pored blizu 9000 paketa koje je obezbedio Grad Beograd. Imali smo više od 10000 poziva na brojeve telefona opštinskog Kol centra, a građanima je na raspolaganju bilo više od 100 volontera. Uspešno smo prebrodili period iza nas i nastavili sa radovima na svim planiranim projektima. Hvala svima vama koji ste zaslužni za to što je Mladenovac uspeo da sačuva živote građana“, rekao je Glišić.

alt alt