Aktuelnosti

„Igrale se delije“ u Velikoj Ivanči

Objavljeno u Aktuelnosti.

Manifestaciju, koja se ove godine održava u okviru programa "Dani evropske baštine", organizovalo je Udruženje "Igrale se delije" iz Velike Ivanče uz prisustvo velikog broja meštana i gostiju iz drugih delova opštine Mladenovac. Manifestacija ima za cilj negovanje sećanja na književnika Milorada Petrovića Seljančicu i razvijanje književnog stvaralaštva u ruralnim sredinama. Ovogodišnju manifestaciju činili su promocija zbornika književnih radova koji su nagrađeni na konkursu i kulturno – umetnički program.

Ovogodišnju manifestaciju otvorio je predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić koji je tom prilikom rekao:

"Radujem se što smo opet zajedno baš onako kako bi naš pesnik Milorad Petrović i voleo da budemo, složno u igri i veselju. Zajedno, narod i crkva, staro i mlado.
Lepo je videti kada se na jednom mestu okupe sve generacije u selu, da dolaze porodice iz drugih sela, da se ljudi druže, razgovaraju i uživaju u pesmi, igri, sportskim takmičenjima, a Milorad nam je sve rekao pesmom. Voleo je svoje selo i svoju zemlju. Bio je vizionar sa dušom koji u svojim pesmama poručuje "Volite svoj srpski narod, volite svoju domovinu Srbiju".

Opština Mladenovac je ponosna na ovu manifestaciju koja je primer sloge i zajedništva meštana i znak da pamtimo našeg velikog čoveka, zemljaka, pisca i rodoljuba. Želja nam je da ona motiviše i ohrabri mlade ljude da se uključe u kulturne aktivnosti našeg sela i našeg grada.

Čestitam organizatorima na velikom entuzijazmu i trudu i verujem da ćemo svi zajedno učiniti da ovaj veliki skup u Velikoj Ivanči svake godine bude sve veći, bogatiji i veseliji", rekao je Glišić.

Delije3
Delije4
Delije5