Aktuelnosti

Bezbednost saobraćaja jedan od prioriteta opštine Mladenovac

Objavljeno u Aktuelnosti.


Firma "S projekt", koja je angažovana od strane Sekretarijata za izradu referentnog sistema, definisala je značaj pojedinačnih saobraćajnica i u skladu sa tim one su uvrštene u odgovarajuće kategorije.

Kako bi ukazao na neke od uočenih problema u saobraćaju i inicirao rešavanje istih, član Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac, Stefan Ivanović, zajedno sa predstavnikom nadležnog Sekretarijata, obišao je nekoliko lokacija u gradu.

„Obišli smo zajedno nekoliko lokacija kako bi nadležni iz Sekretarijata sagledali stanje i utvrdili opravdanost naših inicijativa. Između ostalog, ukazali smo na potrebu da se adekvatnom saobraćajnom signalizacijom bolje obezbedi raskrsnica ulica Braće Badžak i Kosmajske, zatim na problem saobraćaja u raskrsnici ulica Vojvode Putnika i Kralja Aleksandra Obrenovića, kod bioskopa, kao i na potrebu da se vlasnicima lokala u Starom tržnom centru u ulici Braće Badžak adekvatno reši problem zaustavljanja i parkiranja vozila. Takođe smo ukazali na to da je na nekim raskrsnicama potrebna izmena kada je reč o svetlosnoj saobraćajnoj signalizaciji, kao na primer na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog i Savića Mlin. Želim da se u ime Gradske opštine Mladenovac zahvalim Sekretarijatu za saobraćaj na angažovanju i odličnoj saradnji budući da su imali sluha za sve dosadašnje inicijative od kojih su neke već rešene“, rekao je Ivanović.

Na današnjem sastanku sa predstavnicima Sekretarijata za saobraćaj grada Beograda pokrenuto je još nekoliko inicijativa u cilju rešavanja saobraćajnih problema i povećanja bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Mladenovac.

Sekretarijatbzb3
Sekretarijatbzb4
Sekretarijatbzb5